Újabb iparterületek közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése kezdődik Kaposváron, a Videoton Ipari Parkban 185 millió forintot, a Közép-északnyugati Ipari Parkban 216 milliót fordítanak beruházásra jövő januárig – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

videotonA kaposvári Videoton Ipari Park – fotó: kaposvarmost.hu

Az európai uniós támogatásból finanszírozott munkálatok révén egyebek mellett könnyebb lesz a telephelyek megközelítése, Kaposvár pedig vonzóbbá válik a telephelyek létesítését tervező vállalkozások számára. A somogyi megyeszékhelyen négy ipari park működik mintegy 200 vállalkozással, a város korszerűsítésükre 1,2 milliárd forintot szán a Kaposvár egykori polgármesteréről, a Németh Istvánról elnevezett, 171 milliárd forintos, 2020-ig tartó fejlesztési programjának részeként.

Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester idén márciusban az Északnyugati Ipari Parkban, az iparterületek korszerűsítési munkáinak indulásakor elmondta: a város iparűzésiadó-bevétele folyamatosan nő, a munkanélküliség 20 éve nem volt olyan alacsony, és a tervek szerint a városban az évtized végére mindenki dolgozhat, aki akar. A gazdaságélénkítés jegyében az eddigiek mellett új ipari park nyílik a városban: a már megtelt Keleti Ipari Parkkal szemben 60 hektárnyi területet kisajátítanak és közművesítenek, ennek 575 millió forintos költségével a kormány kiegészíti azt az összeget, amelyet a Modern városok programban Kaposvárra szán.