Az elmúlt két évben 36 cég vásárolt ingatlant az Alba Ipari Zóna negyedik üteméhez tartozó területen, így már 158 vállalat működik Székesfehérvár egyik legnagyobb ipari parkjában – közölte az önkormányzat az MTI-vel.

albEgy új építésű csarnok az Alba Ipari Zónában – fotó: raktarkereso.info

A közlemény idézte Tóth Ferencet az Alba Ipari Zóna Kft. ügyvezető igazgatóját, aki elmondta, hogy az ipari parkban a foglalkoztatottak létszáma jelenleg 1700-1800 fő és az ott működő cégek árbevétele eléri a 21 milliárd forintot. Közölte, hogy az eddig négy ütemben bővített ipari parkban tavaly 307 millió forintból 1,7 kilométernyi csapadékvíz-csatornát, ivóvíz- és szennyvízcsatorna-vezetéket, valamint ugyanilyen hosszúságú aszfaltozott utat építettek ki.

Cser-Palkovics András polgármester azt mondta, hogy az ipari park sikere az egész város fejlődéséhez hozzájárul, hiszen a korszerű technológiák érkezésével és az új munkahelyek létrejöttével növekszik a város adóbevétele.

Mint azt a polgármester kiemelte, hogy az Alba Ipari Zónában eddig megtelepedett cégek döntő többsége magyar tulajdonú kkv. Jelezte, hogy az ipari parkban már tervezik az ötödik ütemet és ezzel párhuzamosan zajlik az Alba Aréna építésének előkészítése is, ami ennek a területnek az egyik szélén lesz majd.

Az Alba Ipari Zóna még 1993-ban alakult 101 millió forintos törzstőkével, melynek az Aranybulla Mezőgazdasági Zrt. a tulajdonosa. 1997-ben nyerték el az ipari park címet 62 hektárra, 2012-ben 82 hektárra, jelenleg pedig több mint 180 hektáros a terület.