Portfóliójának legkisebb frekvenciaváltójához, a Sinamics V20-hoz a Siemens most egy bővítő modult kínál a digitális és analóg jelek be- és kivitele céljából.

Folyamatosan fejlesztenek – fotó: siemens.com

A Sinamics V20 I/O (beviteli/kiviteli) bővítő modulja "dugd be és használd" (Plug&Play) technológiával szerelhető fel a frekvenciaváltóra (konverterre). A modul két további, egyenként 400 voltos bementei és kimeneti interfészt biztosít, megnövelve ezáltal a Sinamics V20 rugalmasságát és működési tartományát is.

Az egység előlapján és hátoldalán levő csatlakozó portokat felhasználva a bővítő modul a Sinamics V20 portfólió további kiegészítő egységeivel is kombinálható. Ezek közé tartozik például a kezelői alappanel (BOP) és a BOP interfész modul.

Portfóliójának legkisebb frekvenciaváltójához, a Sinamics V20-hoz a Siemens most egy bővítő modult kínál a digitális és analóg jelek be- és kivitele céljából. A Sinamics V20 I/O bővítő modulja Plug&Play technológiával szerelhető fel a konverterre. A modul két további, egyenként 400 voltos beviteli és kiviteli interfésszel rendelkezik.

Az új modul révén további funkciókkal bővül a Sinamics V20, például akár négy szivattyú vezérlésére is képes egyetlen készülék használatával. Segítségével még több alkalmazás esetén használható a frekvenciaváltó.

siemens ioAz új I/O modul – fotó: siemens.com

Az I/O modullal felszerelt konverter tipikus felhasználási területei közé tartoznak a szivattyú, ventilátor és kompresszor alkalmazások, valamint bármiféle olyan alkalmazás, ahol további bemeneti és kimeneti portokra van szükség, a kimenő teljesítmény pedig a 0,12 – 30 kilowatt tartományba esik.

A Sinamics V20 a Siemens portfólió egyik alap frekvenciaváltója, amit főként a rövid üzembe helyezési idő, az egyszerű kezelhetőség, a robusztus konstrukció és a költséghatékonyság jellemez. A konverter hét különböző méretben kapható.