Technológiai és digitális fejlesztésekre, valamint eszközbeszerzésekkel termeléserősítésre 13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el 54 mikro-, kis- és középvállalkozás, az összeg 27 milliárd forintot meghaladó beruházásra biztosít forrást – jelentette be pénteken Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)  európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Összesen 54 kkv részesült támogatásban a program során – fotó: pixabay.com

A "Gyors növekedésű (gazella) vállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása" című felhívás keretében 32 mikro-, kis- és középvállalkozás 8,65 milliárd forint támogatáshoz jutott, csaknem 18 milliárd forint beruházáshoz. A támogatás révén összesen 79-cel nő a foglalkoztatottak száma a nyertes cégeknél. 

A "Kis- és középvállalkozások ipari digitalizációhoz (IPAR 4.0) kapcsolódó fejlesztéseinek támogatása" című felhívás eredményeként 16 vállalkozás 3,6 milliárd forint fejlesztési forrást nyert, a nyertes projektek összköltsége meghaladja a 7,5 milliárd forintot. A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében egyesületek és alapítványok is elnyertek csaknem 123 millió forintot digitális eszközök és szolgáltatások népszerűsítésére.