A Magyar Asztronautikai Társaság idén ismét megrendezi a MANT Űrakadémiát, 2018. augusztus 2–5. között Gödöllőn. A téma az űroktatás – már lehet jelentkezni!

Az Európai Űrügynökség holdbázis-látványterve – kép: ESA

A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) – együttműködve a nemzetközi Space Generation Advisory Council szervezettel – idén nyáron negyedszer rendezi meg a MANT Űrakadémiát, 2018. augusztus 2–5. között Gödöllőn.

A négy napos rendezvényen 18–35 év közötti fiatalok részvételére számítanak a szervezők. Mérnök, fizikus, informatikus, jogász, orvos, biológus, kémikus, menedzser és mindazon szakmák képviselőit várják, amelyek kapcsolódhatnak az űrtevékenységhez. A főiskolás, egyetemista hallgatók mellett aktív résztvevőként számítanak a hallgatói jogviszonnyal már nem rendelkező fiatal szakemberekre.

A rendezvényen részt vevő fiatalok idei munkatémája az űroktatás lesz. Indulhat hazánkban is űrmérnöki (aerospace engineering) szak? Érdekel, hogyan lehetne űrkutatással kapcsolatos ismereteket oktatni Magyarországon? Megosztaná elképzeléseid, hogyan jelenhet meg az űrkutatás a különböző humán területek oktatásában?

A 2018-as MANT Űrakadémia résztvevői egy közös űroktatási ajánlást fogalmaznak meg, amelyet eljuttatunk hazai döntéshozóknak. A munkacsoportokban zajló munkát segítendő a rendezvényen áttekintő jellegű előadások hangzanak el űrkutatással foglalkozó hazai szakemberektől.

  • Helyszín: Gödöllő, időpont: 2018. augusztus 2. (csütörtök) – 5. (vasárnap)
  • Részvételi díj: MANT-tagoknak 26.900 Ft, nem MANT-tagoknak: 29.900 Ft.
  • Kedvezményes részvételi díj azoknak, akik május 15-ig jelentkeznek: MANT-tagoknak 23.000 Ft, nem MANT-tagoknak: 26.000 Ft.
  • A részvételi díj fedezi a szállást, a programokon való részvételt, a csütörtöki vacsorát, a pénteki és szombati teljes ellátást, valamint a vasárnapi reggelit és ebédet.
  • Részvételi díj azoknak, akik csütörtök délutántól péntek estig vagy péntek estétől vasárnap délutánig kívánnak részt venni: MANT-tagoknak 22.000 Ft, nem MANT-tagoknak: 25.000 Ft.
  • Jelentkezési határidő: 2018. június 30.

A férőhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre (nagyságrendileg 30 fő részvételére számítanak), érdemes minél előbb jelentkezni. A jelentkezési lap itt közvetlenül elérhető.