A világhírű üzleti magazin évről évre listát készít a világ legrangosabb vállalataiból. Idén az ABB is felkerült a “Change the World” névre eresztelt rangsorra, méghozzá az első 10 helyezett közé.

A listára kizárólag olyan vállalatok kerülhetnek be, melyek nagyban hozzájárulnak a bolygónk előtt álló kihívások és a társadalmi problémák megoldásához. Az ABB az elektromos járművek villámtöltési megoldásainak terén betöltött vezető szerepének köszönheti idei 8. helyezését.

Fortune ABB rangsorAz ABB több mint 7000 villámtöltő állomást telepített világszerte - Fotó: ABB

Az ABB vezérigazgatója, Ulrich Spiesshofer szerint a vállalatnak a Fortune magazin listáján elért előkelő helyezésével az ABB vezető szerepét, valamint az e-mobilitás melletti elkötelezettségét ismerik el, amely függetleníti a globális gazdasági fejlődést a klímaváltozástól.

„Az ABB olyan fejlődés mellett kötelezi el magát, amely segítségével úgy működtethetjük tovább a világot, hogy közben nem kell végleg kimerítenünk a Föld véges természeti erőforrásait,” – nyilatkozta Spiesshofer.

A Fortune magazin közleménye szerint: „Az elektromos járművek térnyerésével párhuzamosan, az ABB több mint 7000 villámtöltő állomást telepített világszerte, amelyeknek köszönhetően az elmúlt 7 évben közel 2 millió gallon benzint lehetett megtakarítani globális szinten. A töltésre szakosodott üzletág 2015 óta kétszámjegyű éves növekedést ér el. Az ABB az egyik jelentős projektje keretében az Electrify America-val közösen jövőre több száz töltőállomást épít ki USA-szerte.”

Az ABB, amelynek e-mobilitási portfóliójában vonatok, buszok és hajók töltési és energetikai megoldásai találhatók, olyan villámtöltőket fejlesztett ki autókhoz, amelyekkel 8 perc alatt 200 kilométernyi hatótávolságot biztosító szintre tölthetők fel a járművek akkumulátorai.