A Siemens Water Solutions kapta meg a teljes szennyvízkezelő rendszer szállítására vonatkozó szerződést a tiencsini Bohua Chemical Development (a Bohai Chemical Group leányvállalata) új polipropilén-oxid/sztirol monomer (POSM) üzeméhez.

siemensA Kínában épülő üzem – fotó: SIEMENS

A Kína északi részén lévő Tiencsinben található nanhai ipari zónában épülő üzem éves gyártási kapacitása 200 000 tonna polipropilén-oxid (PO) és 450 000 tonna sztirol monomer (SM) lesz. A tiencsini Bohua Chemical által épített petrolkémiai üzem licencét a spanyol REPSOL cégtől vásárolták meg; a Siemens Water Solutions korábban e cégnek szállított egy Zimpro® WAO rendszert, valamint PACT® és WAR rendszereket magában foglaló teljes szennyvízkezelő rendszert.

A Siemens két Zimpro® nedves levegős oxidációs (WAO) rendszert; egy valódi 2 fázisú (T2S) PACT® membrán bioreaktort (MBR); ózon oxidáló; és nedves levegős regeneráló (WAR) rendszereket szállít a nanhai ipari zóna projekthez. A szennyvízkezelő rendszerből távozó effluens a Bohai-öbölbe kerül, amely a kínai kormány vízminőség-javító kezdeményezéseinek körébe tartozik; ezek célja az, hogy 30 ppm alá csökkenjen a megengedett kémiai oxigénigény (KOI) a kezelt szennyvízben.

E projekt jól példázza a Siemens Water Solutions alaptechnológiáinak hatékony integrálását a világ egyik legkorszerűbb szennyvízkezelő rendszerének szállítása és a Bohai-öbölre vonatkozó új vízminőségi kezdeményezéseknek való megfelelés terén.

„Miután az ügyfél a tőkekiadások és az üzemi költségek tekintetében gondosan tanulmányozta az összes elérhető technológiát, arra megállapításra jutott, hogy a Siemens szellemi tulajdonát képező WAO, PACT MBR, és WAR rendszerek felelnek meg leginkább a projekt szabályozási és újrahasznosítási követelményeinek” – jelentette ki Anthony Pink, a Siemens Water Solutions vezérigazgatója.

„A kiválasztás kulcstényezői között szerepelt az egyszerű üzemeltetés, a legalacsonyabb tulajdonlási költség és – talán legfontosabb szempontként – a tiencsini Bohua Chemical által a Siemens szennyvízkezelő rendszerébe vetett bizalom – ez az, amit a saját alaptechnológiáját használó egyik versenytárs sem kínál jelenleg.”