A fejlesztéshez az önkormányzat csaknem kétmilliárd forintot nyert uniós pályázaton – közölte a polgármesteri hivatal sajtóosztálya az MTI-vel hétfőn.

A Miskolc Déli Ipari Park légifelvételről – fotó: midip.hu

A tájékoztatás szerint Miskolc fejlődése, a befektetők idevonzása és új munkahelyek teremtése szempontjából fontos, hogy a város megfelelő iparterületet tudjon kínálni a potenciális befektetőknek. A fejlesztés célkitűzése a befektetői igényekkel összhangban lévő, alapinfrastruktúrával ellátott és jó közlekedési kapcsolatokkal, valamint rendezett tulajdoni viszonyokkal rendelkező ipari park kialakítása, amely elengedhetetlen az új vállalkozások betelepítéséhez.

A Budapest-Miskolc autópályáról a város felé bevezető, 304-es úttól délre eső, mintegy 120 hektáron kezdődött meg a zöldmezős beruházás, melynek részeként biztosítják a terület ivóvízellátását és szennyvízelvezetését, építenek egy záportározót, amely a terület csapadékvíz-elvezetésére alkalmas, sor kerül a Hejő-malomárok mederrendezésére és egy 10 megawatt teljesítményű villamosenergia-hálózat kiépítésére.