Korszerűsítik az önkormányzati tulajdonban levő Szolnoki Ipari Park Kft. ipari víz- és szennyvízhálózatát, a mintegy 760 millió forintos beruházás a napokban kezdődött és várhatóan jövő év szeptember 30-ig tart – közölte a kommunikációért felelős Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt.  az MTI-vel.

Ipari park Szolnok határában – fotó: szolnokiipariparkkft.hu

A tájékoztatás szerint a fejlesztést az önerő mellett csaknem 550 millió forint európai uniós támogatásból finanszírozzák. A közműhálózat fejlesztése egyebek mellett hozzájárul új telephelyek kialakításához és bővülhetnek az ipari parki szolgáltatások is, így a beruházásnak gazdaságélénkítő hatása is van.

Az ipari vízellátást az egykori cukorgyári vízkivételi mű létesítményeinek hasznosításával fejlesztik, a tisztítottszennyvíz-elvezetést pedig a Görbeér-melléki csapadékvíz elvezető csatornán keresztül korszerűsítik – írták. Az önkormányzati tulajdonú Szolnoki Ipari Park Kft-t 1999-ben hozták létre, a nyilvános cégadatok szerint tavalyi nettó árbevétele 218 millió forint, adózott eredménye csaknem 46 millió forint volt.