Idén is rangsorolja a leggyorsabban növekvő és a legnagyobb magyar cégeket a Figyelő – derül ki az üzleti hetilap közleményéből.

Illusztráció – fotó: Marjai János / MTI

Az összesítést a Bisnode tanácsadó adataiból állították össze. Ezek alapján a 200 legnagyobb magyarországi vállalkozás tavalyi forgalma meghaladta a 42 ezer milliárd forintot, bevételnövekedésük a 8 százalékot. Árbevételarányos adózott eredményük és foglalkoztatottjaik száma 5 százalékkal bővült. A majdnem 460 ezer alkalmazottra fejenként az előző évinél 8 millió forinttal magasabb, 92 millió forint árbevétel jut átlagosan. A Figyelő szerint a 200-as rangsorba jutott cégek háromnegyedének nőtt a bevétele tavalyhoz képest.

A legjelentősebb forgalmat, több mint 5 ezer milliárd forintot megint a Mol érte el, míg a lista idei utolsó helyezettjének árbevétele 51,3 milliárd forint, vagyis csaknem 8 százalékkal magasabb a tavalyi bekerülési határnál. Az első tízben csak egy csere volt, árbevétel alapján a Magyar Telekom jutott be, és a GE Magyarország esett ki. A teljes listán ugyanakkor – mint írták – 36 új név szerepel, és akad köztük újonnan alapított társaság is. A Figyelő TOP200 Magyarország a napokban jelenik meg.