A felgyorsuló energetikai átmenet és az egyre növekvő energiaigény a 21. század legjelentősebb kihívásainak kezelésére a Schneider Electric megalapítja a "Jövő Szövetségét".

Illusztráció - Fotó: NASA

A Schneider Electric (SE), az energiagazdálkodás és az automatizálás digitális átmenet vezetője, elkötelezett amellett, hogy lehetővé tegye a zöld megoldások alkalmazását, miközben támogatja a tömeges digitalizálás, a nagyobb villamosítás megatrendjeit, valamint a natív módon összekapcsolt digitális termékek és szoftverek növekvő szerepét a fenntarthatóság és az energiahatékonyság mértékének biztosítása érdekében.

Új elektromos világ

A SE ezt a jövőképet "All-Electric, All Digital New Electric World"-nek („teljesen elektromos, teljesen digitális új elektromos világnak”) nevezi, amelyet bőséges tiszta energia hajt, vagy a Villamosság 4.0. Amint az elektromos és digitális megoldások egyre bonyolultabbá válnak, a SE célja, hogy megerősítse partnerkapcsolatait gyors, igények szerint kialakított, támogatható és egyszerűsített termékekkel, kiegészítve a natív összeköttetéssel, valamint elérhetővé téve a fenntartható és az elektromos biztonsági célokat.

"Ahogy világunk digitalizálódik, a nagy épületek, a kritikus létesítmények és az infrastruktúra egyre inkább a megbízható, megszakítás nélküli energiától függ" - mondta Nadège Petit, a Schneider Electric áramtermék divíziójának ügyvezető alelnöke.

„Az energiával kapcsolatos kérdések azonban egyre gyakoribbak. A létesítmények belső hálózatainak bonyolultabbá válása az IoT, az adatok és az intelligens eszközök számának robbanásának közepette - az áram megbízhatósága és rendelkezésre állása nem képezheti vita tárgyát.

"Az elektromos hibák és a nem tervezett leállások egyaránt kockázatosak és költségesek lehetnek, ami meghibásodásokhoz vezethet az ipari és az épületüzemekben. Új elektromos biztonsági, megbízhatósági és csatlakozási megoldásainkat arra terveztük, hogy megbízható intelligens technológiával szereljék fel az ügyfeleket és partnereinket, hogy ne csak előre láthassák, hanem proaktív módon megvédje a kritikus infrastruktúrát és berendezéseket az elektromos meghibásodások veszélyeitől.”

A Jövő Szövetsége: egyszerűsített, nyitott és digitális

"A fokozott digitalizálás és az ipari innováció lehetővé teszi a képzések és az ismeretek átadását partnereink számára. Szeretnénk, ha partnereink nyíltan együttműködnének egymással, megosztanák tapasztalataikat és tanulnának egymástól, maguk és vevőik javára." - tette hozzá Nadège Petit.

A SE több mint 650 000 taggal, 300 alkalmazással és több mint 100 közösséggel rendelkezik, nyitott ökoszisztémája minden résztvevő számára megbízható erőforrás: lehetővé téve az együttműködést más elektromos vállalkozókkal és társaikkal, hozzáférést biztosít a korszerű technológiai portfólióhoz, és biztosítja, hogy naprakész legyen a piacok gyors fejlődése annak érdekében, hogy elősegítse az új értékesítési irányelveket.

Ennek érdekében a vállalat számos új generációs biztonsági, megbízhatósági és csatlakozási megoldást indított el a kritikus ipari szegmensek, épületek és infrastruktúra számára.

A bevezetéssel a SE megerősíti elkötelezettségét, hogy nyitott, egyszerűen telepíthető digitális megoldásokat kínál a fenntarthatóság és a hatékonyság növelése érdekében, lehetővé téve az egész iparágra kiterjedő együttműködést és partnerkapcsolatokat az "Új Elektromos Világban".