A dataFEED OPC Suite Extended V5.25 új „Fájlolvasás” funkciója a folyamatadatok az XML-fájlokon keresztüli elérését teszi lehetővé.

A Fájlolvasás funkció az XML-fájlokon keresztül biztosít hozzáférést a folyamatadatokhoz.
(Forrás: Softing Industrial)

Az OPC kommunikációhoz és felhőkapcsolatokhoz „minden az egyben” megoldásnak számító dataFEED OPC Suite Extended a vezető gyártók vezérlőihez és IoT eszközeihez biztosít hozzáférést. Az új Fájlolvasás funkcióval a csomag hozzáférést biztosít a barnamezős PLC-khez, eszközökhöz és gépekhez, amelyek XML-fájlokon keresztül továbbítják az adatokat.

Gyors és egyszerű adatintegráció
A Fájlolvasás lehetővé teszi az XML-fájlokból származó folyamatértékek a szabványos OPC Classic vagy OPC UA interfészeken keresztüli gyors és biztonságos integrálását olyan gyártásvezérlő alkalmazásokba, mint például a MES vagy az OEE. A termelési adatok MQTT-n vagy REST-en keresztül az IIoT felhőmegoldásokba is integrálhatók. Ezenkívül dokumentálás, elemzés vagy ellenőrzés céljából az adatok naplózására is van lehetőség külön adatbázisban.

„Minden az egyben” adatintegrációs megoldás
A dataFEED OPC Suite hozzáférést biztosít vezető gyártók – például a Siemens SIMATIC S7, Rockwell ControlLogix, B&R, Mitsubishi, valamint Modbus (például a Wago-tól) – vezérlőihez. Átjáróként működik a két OPC szabvány között, így a meglévő OPC Classic komponensek és alkalmazások Ipar 4.0 alkalmazásokhoz a modern OPC UA megoldásokba integrálhatók. A termelési adatok az IoT Cloud vagy Big Data alkalmazásokba kerülnek az MQTT és a REST protokollokon keresztül. A programcsomag támogatja a termelési adatok fájlban, SQL adatbázisban vagy MongoDB-ben és CouchDB-ben való tárolását. Az átfogó adat-előfeldolgozási funkcionalitásnak köszönhetően az adatok könnyen és rugalmasan testreszabhatók. Az OPC UA Reverse Connect funkciójával a csomag biztonságos kommunikációt is biztosít a tűzfalakkal vagy DMZ-kkel elválasztott OPC UA komponensek között.

 

A Softing cégről
A Softing az eltérő automatizálási összetevőket összekapcsolva továbbítja az adatokat a gyártás szintjétől a felhőig az irányítás és az elemzés céljából. A vállalat termékei lehetővé teszik a kommunikációs hálózatok nyomon követését és diagnosztizálását a megbízható adatáramlás biztosítása érdekében, megalapozva ezáltal a termelési folyamatok optimalizálását. További információkért kérjük, látogasson el a https://industrial.softing.com webhelyre.