A kiégett kazetták átmeneti tárolására szolgáló objektumot újabb négy modullal bővítik. Befejeződtek az előkészítéshez szükséges műveletek, ami magában foglalja a védelmi rendszer bővítését, és a bővítéshez szükséges talajcserét.

Az elhasznált fűtőelemeket először a reaktorcsarnokban lévő medencében pihentetik pár évig, és csak később helyezik át a fent említett tároló egységbe, amelyek masszív 10 méter magas beton építmények.

A tárolót csak speciális elvárásoknak megfelelő módon lehet kivitelezni. Többek között kizárólag megfelelő szilárdságú talajra lehet építeni, ezért is volt szükség talajcserére a jelenlegi bővítéshez. A talajstabilizáció érdekében több mint 50 ezer köbméternyi anyagot mozgattak meg.

A tárolóba függőleges helyzetben, vastag falú, hermetikusan zárt acélcsövekben egyenként helyezik el az üzemanyag-rudakat. A tároló csövek között áramló levegő a természetes huzathatás révén megfelelően hűti a rudakat. ebből a passzív működési elvből kifolyólag folyamatosan tudnak gondoskodni a megfelelő hűtésről, nem akadályozhatja azt műszaki hiba.