Felmérések szerint a nem halálos kimenetelű munkahelyi balesetek egyik leggyakoribb kiváltó oka az elcsúszás és a leesés. De ugyan ez igaz a háztartási balesetekre is.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal adatai szerint még mindig nagyon sok hiányosság van a magyar cégeknél a munkaügyi előírásokat illetően. – írta a Gyártástrend

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal kampányt indított az ilyen balesetek ellen. Felügyelők kiemelten vizsgáltak meg több helyen is a munkáltatók munkavédelem érdekében tett intézkedéseit. Hiszen a baleset egyaránt rossz a munkavállalónak és a munkáltatónak is, főleg ha a balesetet egy hosszabb felépülési szakasz követ.

A legfőbb veszélyforrás a hanyagság, az emberek nem hiszik el, hogy baleset történhet velük, ezért nem is gondoskodnak a megfelelő biztonságról. Külső és belső területen egyaránt megelőzhető különböző csúszásgátló felületek alkalmazásával.

A kültéri csúszásgátló szalag használatakor figyelembe kell venni a hőmérsékletet, minimum 10 °C szükséges a felhelyezéshez. A munkahelyi és ipari környezetre kialakított csúszásgátlók extra érdességet biztosítanak, gyorsan felhelyezhetőek és nagyon strapabíróak.