A Diamantina nevű erőmű két kombinált ciklusú blokkból áll, amelyek 50%-ot is jóval meghaladó hatékonysággal működnek. A Queensland államban, Mount Isa-ban megépített mű a meglévő Mica Creek erőmű közelében létesült. Teljes beépített teljesítménye 242 MW, ami elegendő ahhoz, hogy ellássa a helyi bányákat és a régió lakosságát környezetbarát árammal.

A Siemens volt a  felelős a teljes erőmű tervezéséért, és műszaki tanácsadói szolgáltatást nyújtott a projekt építése és üzembe helyezése során. A Diamantina két 121 MW-os blokkjához a Siemens szállította az energia-szigeteket, melyek egyenként két SGT-800 típusú gázturbinából, két hőhasznosító gőzfejlesztőből (HRSG) – ez utóbbiak beszállítója a NEM Energy volt –, továbbá egy SST- 400 típusú gőzturbinából állnak. A két sziget egy 132 kV-os alállomáson keresztül van összekötve a helyi villamos hálózattal.

A Siemens hosszú távú szolgáltatási megállapodás keretében elvégzi a gáz- és gőzturbinák, a generátorok és a kiegészítő berendezések karbantartását.