A szóban forgó erőmű kulcsrakész megépítésére a Siemens kapott megrendelést. A Németországon kívüli Közép-Európában elsőként Lengyelországban létesül erőmű H-osztályú technikával. Az 596 MW teljesítményű, kombinált (gáz-gőz, GuD) ciklusú erőmű megrendelője, a PKN Orlen Közép-Európa legnagyobb ásványolaj-konszernje.  A létesítés helye Płock, Varsótól 100 km-re, északnyugatra fekszik. A rugalmas elrendezésnek köszönhetően igény szerint az országos hálózatba lehet majd betáplálni az áramot, vagy a płocki petrokémiai üzemet árammal és technológiai gőzzel ellátni.

Az üzembe állítás 2017 végén esedékes.  2003 óta a lengyel gazdaság jelentősen gyorsabban nő, mint az EU-országok átlaga. Az áramigény többek között az ország ipari termelésének bővülése következtében 140 950 gigawattóráról 157 980 GWó-ra növekedett. Ezért Lengyelországnak új erőművekre van szüksége.  Egyidejűleg régi, gazdaságtalan erőműveket is ki kell váltani.

A płocki  erőművet a Siemens kulcsrakészen fogja átadni, és a fő komponenseket is szállítja hozzá (SGT5-8000H gázturbina, hőhasznosító kazán, SST5-5000 gőzturbina, villamos technológia, SPPA-T300 irányítástechnika), valamint 12 évig ellátja a karbantartást.

A Siemens világszerte installált világrekord H-osztályú gázturbina-flottája 2014 végéig több mint 100 000 egyenértékű üzemórát futott. A most megrendelttel együtt a flotta 44 darabra bővült. Ezek közül 13 már sikeres kereskedelmi üzemben működik, nagyfokú indítási megbízhatósággal és rendelkezésre állással.