Az ügyfél által feladott újabb megrendelés tárgya 87 szélturbina szállítása és felállítása a Logan’s Gap szélerőmű számára.

szélturbina

A 200 MW teljesítményű projekt helyszíne Comanche (TX). Texas kerek 50 000 ottani háztartásnak fog ezáltal tiszta energiát szállítani. A szóban forgó SWT-2.3-108 berendezések teljesítménye egyenként 2,3 MW; rotor-átmérőjük 108 méter. Installációjuk már 2015-ben megkezdődik, üzembe állításukat pedig őszre tervezik. A Siemensszel karbantartási szerződést is kötöttek a szélturbinák megbízható és jó hatásfokú üzemének érdekében.

A Logan’s Gap Dallas és Fort Worth városok közelében fekszik. Az üzemeltető Pattern Energynek ez a negyedik szélerőmű projektje az államban. Az új turbinák teljesítménye hozzáadódik a több mint 1200 szélturbina áramtermeléséhez, melyeket a Siemens a szövetségi államban állított fel. A Logan’s Gap a tizenkettedik a Siemens és a Pattern Development közös projektjei sorában az USA, Kanada, Puerto Rico és Dél-Amerika területén. A berendezések gépházait a Hutchinsonban (Kansas állam), a rotorokat Fort Madisonban (Iowa állam) lévő Siemens gyárakban fogják elkészíteni.

„Nagyon örülünk, hogy a Pattern Development ismét minket választott technológiai partnereként, és így kapcsolódhatunk az elmúlt években az egész amerikai kontinensen elért közös sikerekhez” ‒ mondta Markus Tacke, a Siemens Wind Power and Renewables divíziójának CEO-ja. „A Pattern Development fontos és hiteles ügyfél, amely átfogó tapasztalatokkal rendelkezik a megújuló energiák területén. Ezért ez a hosszútávú partnerkapcsolat különös jelentőséggel bír számunkra.”