A projektek színhelye Dél-Afrika, Northern Cape. A Siemens G2 platformhoz tartozó 2,3 MW-os turbinákat Khobab, Loeriesfontein 2 és Noupoort szélfarmokon installálják. Az ügyfél, a Mainstream Renewable Power által vezetett konzorcium a múlt év közepén állította üzembe a Jeffrey’s Bay szélfarmot – ugyancsak a Siemens Wind Power partnereként. Az új szerződés 10 évre szóló szerviz- és karbantartási megállapodást is magában foglal.

wind-turbines

A három szélerőmű összes áramtermelő kapacitása 360 MW. A 140-140 MW-os Khobab és Loeriefon, ill. a 80 MW-os Noupoort szélfarmok mindegyikén Siemens SWT-2.3 szélturbinákat szerelnek fel, melyek rotorátmérője 108 méter, kerékagy-magassága 99,5 méter. A turbinák installációja 2015 augusztusában kezdődik. A három projekt üzembeállítását a 2016 eleje és 2016 vége közötti időszakra ütemezték. A tornyokat zömmel dél-afrikai gyártók szállítják majd.

„Örülünk, hogy ismét a Mainstream partnereként dolgozhatunk nagy projekteken” ‒ mondta Markus Tacke, a Siemens Wind Power and Renewables divíziójának CEO-ja. „Ez a megrendelés azt is világosan demonstrálja, hogy REIPP (Energy Independent Power Producer Procurement Programme) programjával Dél-Afrika sikeres úton indult el a kormány által kitűzött cél, 3 725 MW-nyi megújulóenergia-kapacitás telepítése felé”.

A szélenergia és a kapcsolódó szerviz a Siemens környezeti portfólió részei. A konszern forgalmának mintegy 46%-a származik zöld termékekből és megoldásokból. Ennek révén a Siemens a környezetbarát technológia egyik vezető ajánlattevője.