Sátoraljaújhelyen terjeszkedik a Prec-Cast, ennek köszönhetően elmondhatjuk, hogy szinte Magyarország minden régiójában beindult a gazdasági fejlődés.

A német Wolf cégcsoport tulajdonában lévő Prec-Cast Öntödei Kft., alumínium- és cinkötvözetekből nagy-pontosságú öntvények gyártására specializálódott, továbbá öntvények megmunkálására alkalmas szerszámok és az öntéshez szükséges öntőformák előállítását is végzi.

öntöde

A csarnok 12 ezer négyzetméter alapterületű, két milliárd forintból valósult meg, melyből egy milliárd forintot pályázat útján nyert el. A termékeik nagy részét Nyugat-Európába exportálják, többnyire elektronikai és az autóipar számára. A fejlesztésnek köszönhetően az 1030 alkalmazott mellé további 300 új csatlakozhat.

Az üzemcsarnok keddi átadásán elmondták, hogy ebben az ipari szektorban Magyarországon, ilyen színvonalon nem működik más cég. A Prec-Cast több mint 25 éve telepedett le Magyarországon, így az új csarnok révén minden bizonnyal hosszú időre megveti a lábát Magyarországon.