A Siemens Pénzügyi Szolgáltatások Részlege és nyolc finanszírozó partnere összesen 433 millió EUR összeget különítettek el az Adana Integrated Healthcare Campus Projekt számára. Összesen 540 millió eurós finanszírozással járultak hozzá a projekthez, amely az első olyan nemzetközi finanszírozású egészségügyi PPP projekt, amely pénzügyi szerződéseinek megkötése Törökországban történt. A projekt kereskedelmi szerződéseinek megkötésére 2014. augusztus 26-án és a  pénzügyi szerződések megkötésére 2014. december 19-én került sor, egy, a török egészségügyi miniszter részvételével szervezett ünnepségen. Az SFS-en kívül a kölcsönt folyósító szindikátus tagja volt az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank, a Nemzetközi Pénzügyi Társaság, a DEG, Proparco, BBVA, HSBC, a Sumitomo Mitsui Bank Részvénytársaság és a Koreai Fejlesztési Bank is.

siemens

Kép: IvanCC BY-SA 2.0

A kölcsönvevő ADN PPP Healthcare Investment lényeges szerepet játszik majd a koncessziós időszakban. Az ADDN PPP Healthcare a Meridiam, Rönesans és befektetők vegyesvállalata. Ezek a jogi személyek együttesen finanszírozták az 540 millió eurós projekt fennmaradó részét tőkebefektetés révén.

Az Adana Integrated Healthcare Campus projekt az egyik első és legnagyobb, a török kormány nagyratörő 12 milliárd eurós Egészségügyi Átalakítási Programjának égisze alatt fejlesztendő projektek közül. Ennek a programnak a célja az egészségügyi infrastruktúra és szolgáltatások országos szintű modernizálása. Egy 36 hónapos építési időszakot követően a konzorcium 25 évre szóló koncesszió keretében működteti a kórházat, világszínvonalú orvosi ellátást biztosítva a betegek számára, 1550 kórházi ággyal.

A Siemens Pénzügyi Szolgáltatások adósság- és tőkefinanszírozást biztosít az egészségügyi szektor számára.  Innovatív egészségügy-finanszírozási megoldások piacvezető szolgáltatójaként az SFS lehetőséget nyújt az egészségügyi szektor szereplőinek ahhoz, hogy hozzáférjenek a Siemens legmodernebb orvostechnikai berendezéseihez és technológiájához, hogy a betegek a minőségi betegellátásban a legmagasabb sztenderdek szerint részesüljenek.