A Stuttgarti Egyetem, Green Team Formula diák csapata egy elektromos járművet épített, amely a 100 km/h-s sebességet 1,779 másodperc alatt éri el.

graan-temm-record

Kép: Green Team

Ez egy hihetetlen gyorsulás, hiszen ezzel a legtöbb sportautót és tuningolt járművet is túlszárnyalja. Egy modern Formula 1-es versenyautóknak is többnyire két másodpercet vesz igénybe egy ilyen gyorsulás.

A Green Team vajon hogy volt képes egy ilyen elképesztő autót összerakni? Egy teljes mértékben elektromos autót építettek, amelyet összkerékmeghajtással láttak el. Továbbá rendkívül alacsonyra tervezték az autót, és a súlya is alig haladja meg a 160 kilogrammot. Ezzel egy igazán ideális teljesítmény-tömeg arányt sikerült elérniük.

Ezekkel a paraméterekkel csak a speciálisan gyorsulási versenyekre készült Dragsterek világában találhat magának vetélytársat. Az ilyen rekordkísérletek nagyban előrelendítik a technológia fejlődését, hiszen a legtökéletesebb teljesítmény érdekében mindent a legoptimálisabbra hangolnak. Jó hallani olyan elektromos autókról amelyeknek sikerült olyan teljesítményt elérnie mint benzines társainak. Ez az elképesztő eredmény is az elektromos meghajtás egyre növekvő potenciálját bizonyítja.