A Nexperia bejelentette, hogy folytatja NextPower 80 V és 100 V MOSFET portfóliójának bővítését, több új LFPAK eszközt kiadva ipari szabványú 5×6 mm és 8×8 mm méretekben. Az új NextPower 80/100 V MOSFET-eket alacsony RDS(on) és alacsony Qrr értékre tervezték, ami nagy hatékonyságot és minimális tüskeképződést eredményez. Számos alkalmazáshoz alkalmasak, mint például szerverek, tápegységek, gyors töltők, USB-PD, távközlés, motorvezérlés és ipari berendezések. A tervezők választhatnak különböző eszközök közül, amelyek feszültségi besorolása vagy 80 V, vagy 100 V. Ezeknek az eszközöknek az RDS(on) értéke 1,8 mΩ és 15 mΩ között van.

1Az eszközeik összehasonlításakor sok MOSFET gyártó a nagy hatékonyság elérését prioritásként kezeli a QG(tot) és QGD minimalizálásával, amelyek a kapcsolási teljesítmény értékelésének kulcsfontosságú tényezői. Ennek ellenére a Nexperia alapos vizsgálatot végzett, és megállapította, hogy a Qrr ugyanolyan jelentős, mivel befolyásolja a tüskék szintjét, és ennek következtében az eszköz kapcsolása során keletkező elektromágneses interferencia (EMI) mértékét.

A Nexperia jelentősen csökkentette a NextPower 80/100 V MOSFET-jei által generált tüskeszintet ezen paraméter előtérbe helyezésével. Ennek következtében az ezekkel a MOSFET-ekkel létrejövő elektromágneses interferencia (EMI) is csökkent. Ez jelentős előnyöket kínál a végfelhasználóknak, mivel csökkenti annak valószínűségét, hogy drága, utolsó pillanatban történő módosításra legyen szükség további külső komponensek beépítéséhez, ha alkalmazásuk megbukik az elektromágneses kompatibilitási (EMC) teszteken.

Az új MOSFET-ek akár 31%-os csökkenést értek el az on-ellenállás (RDSon) terén a meglévő eszközökhöz képest. A Nexperia a közeljövőben tervezi tovább bővíteni NextPower 80/100 V kollekcióját egy új LFPAK88 MOSFET-tel, amelynek RDS(on) értéke akár 1,2 mΩ @ 80 V is lehet. Emellett a vállalat célja, hogy portfóliójába beillessze a nagy teljesítménysűrűségű CCPAK1212-t is. Az eszközök tervezési és minősítési folyamatának megkönnyítése érdekében a Nexperia lehetőséget biztosít a mérnököknek, hogy hozzáférjenek díjnyertes interaktív adatlapjaikhoz. Ezek az adatlapok részletes és felhasználóbarát információkat tartalmaznak az eszközök viselkedéséről.