Az Entegris, Inc., egy élvonalbeli anyag- és folyamatmegoldások szolgáltatója a félvezető- és egyéb magas technológiai szektorok számára, most egy hosszú távú szállítási megállapodást kötött az onsemi-vel, amely az energiahatékony teljesítmény félvezetők egyik vezető gyártója. Az Entegris az egyezség szerint különböző, szilícium-karbid (SiC) alkalmazásokhoz optimalizált vegyi mechanikai síkítási (CMP) megoldásokat fog szállítani az onsemi részére.

sForrás: Entegris

Az Entegris az elmúlt négy évben technológiáját és innovációját felhasználva a növekvő SiC szektor egyik kiemelkedő szereplőjévé vált. Örömmel jelentik be, hogy hosszú távú szállítási megállapodást kötöttek az onsemi-vel. Az Entegris kiváló minőségű vegyi mechanikai síkítási (CMP) megoldásokat fog biztosítani az onsemi számára, hogy támogassa a céget az ügyfeleik és a piac növekvő igényeinek kielégítésében.

A szilícium-karbid (SiC) fejlett félvezetőgyártásban rejlő előnyös tulajdonságai mellett kihívásokat is jelent, mivel a SiC keménysége, sűrűsége és kémiai inertsége megnehezíti a szükséges felületi minőség elérését a wafereken. Az Entegris a vegyszeres mechanikus planarizációs (CMP) megoldások vezető szállítója, ideértve a termékek széles skáláját, mint például az iszapot, párnákat, keféket és a CMP utáni tisztításokat. Ezeket a megoldásokat kifejezetten a szilícium-karbid (SiC) lapkák hatékony nagyüzemi gyártásának elősegítésére tervezték.

Az Entegris felismeri a szilícium-karbid technológiák jövőbeli potenciálját, amelyeket gyorsan alkalmaznak a gyártók számos szektorban, mint például az elektromos járművek, teljesítmény eszközök, megújuló energia, vezeték nélküli kommunikáció és a felhőalapú számítástechnika. Az Entegris széles választékban kínál vegyszeres mechanikus planarizációs (CMP) rendszereket, amelyek lehetővé teszik a szilícium-karbid (SiC) waferek nagyszabású gyártóinak, mint például az onsemi, hogy hatékonyan polírozzák ezeket a wafereket, minimális hibákkal és nagy termelékenységgel.

Az Entegris bízik abban, hogy képes lesz további megoldásokat is kínálni az onsemi-nek, beleértve a speciális gázokat, prekurzorokat és grafitot, amelyek kifejezetten az onsemi különféle félvezetőgyártási folyamatainak igényeire szabottak.

Az onsemi elismeri az Entegris innovációs képességét és fejlett CMP megoldásainak biztosítását a szilícium-karbid terén, mivel az onsemi az egyik azon kevés vállalatok közül világszerte, amely a kristálynövesztéstől a fejlett csomagolási megoldásokig gyárt SiC alapú félvezetőket. Az onsemi együttműködése az Entegris-szel lehetővé teszi számukra, hogy hatékonyan kielégítsék az ügyfeleik növekvő igényeit az energiahatékonyságot javító fejlett technológiák iránt.