A Siemens Digital Industries Software bejelentette, hogy az Orient Express Racing Team a Siemens Xcelerator ipari szoftver portfólióját használja a közelgő 37. Amerika Kupa versenyre való felkészüléshez és a versenyelőny megszerzéséhez.

1Forrás: Siemens

Az Orient Express Racing Team, amelyet a sporttechnológiai vállalat, a K-Challenge alapított, a legjobb francia sportolókat, mérnököket, technikusokat és szakértőket hozza össze azzal a céllal, hogy megnyerjék a legrangosabb nemzetközi vitorlás versenyeket, beleértve az Amerika Kupát is. A rendkívül versenyképes környezet mesteri kezelése hajtja a vállalat kreativitását és innovációs képességét.

A Siemens Simcenter Engineering Services csapatával szoros együttműködésben az Orient Express Racing Team megérti a vitorlás repülési és aerodinamikai rendszerek valós teljesítményét, amelyek a vitorlák és a kormány/foil lapátok működését szabályozzák. Ezeknek a rendszereknek a digitális ikreit felépítették, paraméterezették és funkcionálisan validálták, valamint létrehoztak dedikált könyvtárakat, amelyek biztosítják, hogy az elrendezés és a felület átfogó és könnyen kezelhető legyen egy multidiszciplináris csapatmunkában, amely magában foglalja a teljesítmény-, mechatronikai és hidraulikai csoportokat.

„A vitorlás hajók drámai módon megváltoztak a foil technológia megjelenése óta, amely lehetővé teszi számukra, hogy a víz felett repüljenek. Két folyadék kezelése és az összes új repüléstechnológia igazi kihívássá vált, mivel a játék teljesen megváltozott” - mondta Stephan Kandler, a K-Challenge és az Orient Express Racing Team vezérigazgatója. - „A digitális ikrek és a virtuális tesztelés óriási áttörést jelentett a hajók K+F tevékenységében a valós vitorlázás mellett. A Siemens jelenléte kulcsfontosságú elem volt a K-Challenge Racing & LAB stratégiájában az Amerika Kupán, de más fejlesztések során is, például a tengeri szállítás dekarbonizációjában."

„A Siemens rendkívül büszke arra, hogy együtt dolgozhat a K-Challenge-gel és az Orient Express Racing Team-mel, hogy segítse őket a 37. Amerika Kupa versenyen való sikeres szereplésben” - mondta Jean-Marie Saint-Paul, a Siemens Digital Industries France és a Siemens Digital Industries Software France vezérigazgatója. - „Az eddigi és az elkövetkező versenyen végzett technikai együttműködésünk eredményei megmutatják, hogy a komplex rendszerek digitális ikreinek előnyei hogyan használhatók fel a valós idejű adatok hasznosítására az egyik legversenyképesebb sportkörnyezetben.”

Amikor a csapat azt tapasztalja, hogy a teljesítmény eltér a várakozásoktól, a vízen gyűjtött adatokat referenciaként használják, és a mérnökök módosításokat vezetnek be a rendszer modelljében (például a hidraulikai rendszerekben gyanított szivárgások feltárására), hogy megpróbálják egyeztetni a szimulációs eredményeket és az adatokat – ami lehetővé teszi a célzottabb és hatékonyabb ellenőrzést és karbantartást.

Ahogy a csapat készül a versenyre, lehetőség van arra is, hogy ugyanazt a valós idejű teljesítményre már felkészített digitális iker alapú rendszermodellt használják, hogy a verseny élő adatainak folyamatos közvetítésével hasonlítsák össze a modellek válaszait valós időben. Ezenkívül, amikor a hajó nincs a vízen, a rendszermodelleket összekapcsolják a K-Challenge virtuális valóság szimulátorával. Végül lehetőség nyílik a vezérlőrendszerek stratégiájának kidolgozására és több szcenárió virtuális tesztelésére, mielőtt a valós vízi tesztekre kerülne sor.

További információkért arról, hogy a Siemens Digitális Ikrek technológiája hogyan segíti a K-Challenge-et és az Orient Express Racing Team-et a közelgő 37. Amerika Kupára való felkészülésben, nézze meg a videót itt.

A Siemensről

A Siemens Digital Industries Software segít a különböző méretű szervezeteknek a digitális átalakulásban a Siemens Xcelerator üzleti platform szoftverei, hardverei és szolgáltatásai révén. A Siemens szoftverei és az átfogó digitális iker lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy optimalizálják tervezési, mérnöki és gyártási folyamataikat, hogy a mai ötleteket a jövő fenntartható termékeivé alakítsák. Az alkatrészektől az egész rendszerekig, a terméktől a folyamatig, az iparágak széles körében. Siemens Digital Industries Software – A digitális átalakulás felgyorsítása.