Az IMI több millió euró értékű megállapodást kötött hét túlterhelésgátló szelep szállítására egy jelentős északi-tengeri offshore felső áramlású termelési létesítmény számára.

1Forrás: IMI

A projekt során a régi IMI szelepeket új túlterhelésgátló szelepekre cserélik, hogy növeljék a rendszer megbízhatóságát és hatékonyságát, miközben javítják a környezeti teljesítményt is.

Az új szelepek előnye, hogy additív gyártási technológiával készült alkatrészeket tartalmaznak, melyek IMI szabadalmaztatott DRAG technológiájával vannak ellátva. Többfokozatú, többirányú kialakítása révén a folyadékot egy nagyon ellenálló, kanyargós úton vezeti át, így fokozatosan csökkenti a bemeneti nyomást. Ez korlátozza a folyadék sebességét a szelepben, ezáltal kiküszöböli a vibráció, zaj és erózió kockázatát.

Az IMI túlterhelésgátló szelepei továbbá IMI SC/V működtetőkkel vannak felszerelve, amelyek egy speciális dugattyú kialakítást használnak a sima és precíz működés érdekében, valamint IMI legújabb fejlesztésével, a nagy kapacitású, nagy pontosságú digitális pneumatikus SHP (Smart High Performance) helyzetjelzővel.

Az SHP helyzetjelző egy vezérlési algoritmus rendszert és szabadalmaztatott logikát alkalmaz, amely nagyon alacsony löketidőket és nagy dinamikus vezérlést biztosít. Továbbá online és offline diagnosztikai képességeket kínál, hogy nyomon követhessük a szelepet működés közben, és lépés, szelep aláírás és frekvencia teszteket végezhessünk.

2Forrás: IMI

Mivel a menekülő kibocsátások jelentős fenntarthatósági kihívást jelentenek az offshore felső áramlású termelési platformok számára, az új túlterhelésgátló szelepek tartalmazzák az IMI EEEasy-Seal tömszelence megoldását, amely az ISO Class AM FE szivárgásvédelmet biztosít, és harmadik fél által tanúsított az ISO 15848-1 szabvány szerint.

Giuseppe Buscemi, az IMI EMEA folyamatautomatizálási elnöke megjegyezte: „Büszkék vagyunk arra, hogy ismét segíthetünk hosszú távú északi-tengeri ügyfelünknek egy ilyen kritikus infrastruktúra fejlesztésében. A szeleptervezés jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, és az, hogy képesek vagyunk a legkorszerűbb additív gyártású alkatrészeket a legmodernebb helyzetjelző és tömszelence technológiával kombinálni, döntő fontosságú volt a sikeres új pályázat során.”

„Mivel a tengeri upstream termelőlétesítményekre vonatkozó környezetvédelmi célok egyre szigorúbbak, minden eddiginél fontosabb, hogy minden komponens kézzelfoghatóan hozzájárulhasson a telephely kibocsátáscsökkentési stratégiájához. Ennél az ügyfélnél a túlfeszültség-gátló szelepeink pontosan ezt teszik."