Siemens Digital Industries Software bejelentette, hogy csatlakozott a Global Battery Alliance-hoz (GBA), egy olyan együttműködési platformhoz, amely vezető nemzetközi szervezeteket, civil szervezeteket, iparági szereplőket, tudósokat és több kormányt hoz össze, hogy közösen, versenyelőny nélküli megközelítéssel hajtsanak végre rendszerszintű változásokat az egész akkumulátorgyártási értéklánc mentén.

aForrás: Siemens

„A Global Battery Alliance-hoz való csatlakozás fontos lépés a Siemens számára, hogy felépítsük akkumulátor-útlevél ökoszisztémánkat, amely túlmutat a szabályozási megfelelésen, és lehetővé teszi az érdekelt felek számára, hogy rögzítsék, hozzáférjenek és kezeljék az akkumulátor értéklánc adatokat” – mondta Puneet Sinha, a Siemens Digital Industries Software akkumulátoripari részlegének vezető igazgatója. „A Global Battery Alliance és közössége mellett segítünk a digitális transzformáció erejét elhozni egy olyan akkumulátoripar számára, amely hatékony, etikus és fenntartható.”

A GBA három alapvető célkitűzést kíván elérni, amelyeket a Siemens büszkén támogat és aktívan hozzájárul hozzájuk: egy körforgásos akkumulátor értéklánc kialakítása, egy alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság megteremtése az értékláncban, valamint az emberi jogok és a gazdasági fejlődés védelme. Ezen elvek iránti elkötelezettségével a Siemens célja, hogy innovatív, fenntartható gyakorlatokat vezessen be az akkumulátoriparban, amelyek nemcsak a környezeti hatásokat minimalizálják, hanem új munkahelyeket is teremtenek, és további gazdasági értéket generálnak a világ közösségei számára.

„Örömmel üdvözöljük a Siemenst a Global Battery Alliance tagjai között, hogy segítsen közös célunk megvalósításában, a digitális átalakulás előmozdításában az életciklus minden aspektusában, az ötleteléstől kezdve a mérnöki tervezésen és a gyártáson át egészen az ártalmatlanításig, hogy növeljük a hatékonyságot és egy fenntartható akkumulátoripart építsünk” – mondta Inga Petersen, a Global Battery Alliance ügyvezető igazgatója.

Ez az együttműködés jelentős mérföldkő a Siemens hosszú távú elkötelezettségében a fenntartható energia megoldások fejlesztése iránt, különösen az akkumulátorok fenntarthatóságára, szénlábnyomára és nyomon követhetőségére vonatkozó globális szabályozások fejlődő kontextusában. A GBA-hoz való csatlakozással a Siemens az akkumulátor ellátási lánc egészének főbb érdekeltjeivel, beleértve az anyagfejlesztőket, a cella beszállítókat, az eredeti berendezésgyártókat (OEM-eket) és a kormányzati szerveket, egyesül annak érdekében, hogy egy zöldebb és etikusabb jövőt érjenek el.

A Siemensről

A Siemens Digital Industries Software minden méretű szervezetnek segít a digitális átalakulásban a Siemens Xcelerator üzleti platform szoftvereinek, hardvereinek és szolgáltatásainak felhasználásával. A Siemens szoftverei és az átfogó digitális iker lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy optimalizálják tervezési, mérnöki és gyártási folyamataikat, hogy a mai ötleteket a jövő fenntartható termékeivé alakítsák. A chipektől az egész rendszerekig, a terméktől a folyamatszintig, minden iparágban. Siemens Digital Industries Software – a transzformáció gyorsítása.