A méltán ismert polgári légi közlekedéssel foglalkozó vállalat az idei Geneva Motor Show keretében mutatta be újítószellemű autóját. És hogy miért tervez az Airbus autókat? Hát mert ez egy repülő autó lesz!

airbus repülő autó koncepció Az Airbus moduláris repülő autó koncepciója – fotó: Airbus Group

A koncepció különlegessége, hogy az utastér lecsatolható az alsó autó modulról. Ennek köszönhetően a négy légcsavaros, drónszerű felső modul képes leemelni az utasfülkét a közúti egységről. Ezt követően máris légi járművel utazhatunk tovább, anélkül, hogy felálltunk volna az ülésből.

Az elképzelés egy teljesen újszerű utazási élményt tesz lehetővé. A zsúfolt belvárost ezentúl a levegőből közelíthetjük meg elkerülve a dugókat, majd a célpontunkhoz legközelebb eső parkolóház tetején landolhatunk a számunkra fenntartott gépjármű modulra. Onnantól kezdve a közutakon folytathatjuk utunkat, lerövidítve ezel a dugóban töltött időt.

Az új felfogásnak köszönhetően részben csökkenthető lenne a belvárosi közlekedés terhe. Ezen kívül nemhogy helikopter pilóta engedélyre, de jogosítványra sem lenne szükségünk, hiszen a járművet teljes mértékben önvezetőre tervezik.

Már megszámlálhatatlan hasonló, elképesztő koncepcióval találkoztunk, ami azóta sem jutott tovább a rajzasztalnál, azonban Airbus autója várhatóan nem fog erre a sorsra jutni. Előzetes információk alapján idén megkezdik a jármű tesztelését, ami azt jelenti, hogy komolyan foglalkoztatja őket az elképzelés megvalósítása.