A General Electric tárgyalásokba kezdett a magyarországi fényforrás üzletágának eladásáról. Ez a döntés a vállalat magyarországi üzemeinek javát érinteni fogja. Ezenfelül az üzemben dolgozók közel felére valamilyen hatással lesz az üzletkötés. Arról hogy lesznek e elbocsájtások vagy árszervezések, nem adtak információt.

GE Lightning logoGeneral Electric Ligthning üzletág - fotó: GE Ligthning

A GE Ligthing elnök-vezérigazgatója már tájékoztatta dolgozóit az üzletág értékesítéséről. A közleményből az is kiderül, hogy egyes gyáregységeket akár külön-külön több vállalat is felvásárolhatja. Az GE Lighting & Current európai és közel-keleti PR és kommunikációs igazgatója megerősítette az MTI számára a fényforrás üzletág árusításának tényét. Továbbá kifejtették, hogy "a vállalat portfóliója optimalizálására és meghatározó digitális ipari tevékenységeire összpontosít".

Ezenkívül a kommunikációs igazgató biztosított minket arról, hogy továbbra is elkötelezett magyarországi tevékenységei iránt. Az új budapesti Digitális Fejlesztési Központja is alátámasztja, melyben 400 új ipariinternet-megoldásokkal foglalkozó IT-szakértő felvételét tervezi 2017 végéig, továbbá idén 300 új munkahelyet hozott létre a cég veresegyházi, energiatermelési berendezéseket gyártó üzemében.

Az elmúlt 2 évben a GE több mint 33 milliárd forintot fektetett be Magyarországon. A GE az egykori Tungsram többségi tulajdonának 1989-es megvásárlása óta van jelen Magyarországon, ma a legnagyobb amerikai befektetőnek számít, de az egyik legnagyobb magyar vállalat is egyben. A cég 12 gyárat, 5 kutatás-fejlesztési központot és 3 üzleti központot üzemeltet 13 magyar nagyvárosban, munkavállalóinak száma pedig meghaladja a 10 ezer főt.