A német Roto csoport magyar leányvállalata, a Roto Elzett Vasalatkereskedelmi Kft. Magyarország mellett 14 délkelet-európai országot is ellát a termékeivel, az idén 5 százalék körüli árbevétel-növekedésre számít ezen a piacon, ahol tavaly több mint 11 milliárd forint árbevételre tett szert – közölte a társaság az MTI-vel.

01A Roto Elzett Certa Kft. szombathelyi gyára – fotó: szombathelyigepesz.hu

Hozzátették, a 2017. második félévében tapasztalt kereslet növekedés indokolta, hogy a társaság a nemzetközi piacán idén az elmúlt évek 2-3 százalékos növekedésénél magasabb 5 százalék körüli árbevétel-növekedéssel számol. 

A közlemény szerint a cég magyarországi nettó értékesítési árbevétele 2017-ben meghaladta a 3,5 milliárd forintot, ami több mint 363,64 millió forintos növekedés 2016-hoz képest. A társaság idén a nemzetközi piacokhoz hasonlóan a magyarországi piacán is 5 százalékos bővülést vár. A Roto Elzett Vasalatkereskedelmi Kft. 2018-as várakozásait a magyar ingatlanpiacon tapasztalható konjunktúrával és a felfutó hitelezéssel indokolta, amelyben a társaság szerint fontos szerepe van a családi otthonteremtési kedvezménynek (csok) és a kedvezményes 5 százalékos áfakulcsnak.

A Győr-Moson-Sopron megyei, lövői székhelyű cég ablak- és ajtóvasalat technológiát értékesít fa, műanyag és alumínium nyílászárókhoz. A Roto másik magyar érdekeltsége a Roto Elzett Certa Kft., amely a bukó-nyíló ablak vasalatok gyártóbázisa. A Lövőn található gyár 1991 óta van a Roto csoport tulajdonában, a cég jelenleg 650 munkavállalót foglalkoztat.

A közleményben kitérnek arra, hogy a Roto Elzett Vasalatkereskedelmi Kft. nagy hangsúlyt helyez a tudásmegosztásra,  a társaság a még működő 72 faipari középiskola közül 65 intézménnyel áll kapcsolatban. A világszerte 18 üzemmel rendelkező Roto csoport 2016-ban közel 4900 embernek adott munkát, éves árbevétele pedig elérte a 630 millió eurót.