A beruházás az „okosvíz” prémium termék palackozását tette lehetővé, innen több ország piacára is szállítani fogják a terméket. A Coca-Cola HBC Magyarország beruházásának összértéke 1,8 milliárd forintra rúgott a zalaszentgróti gyártóüzemében.

okosvíz gyártásA magyar palackozóüzem több piacot is ellát majd.

Az új terméket a zalaszentgróti ásványvízből állítják elő. A gyártási folyamat során egy felhőképződést utánzó eljárást alkalmaznak, mely során egy a különlegesen tiszta és friss ízű víz jön létre. Ezen kívül hozzáadott elektrolitokat is tartalmaz a különleges ital.

Először Olaszország, Ausztria, Oroszország, Csehország, Szlovákia, Szerbia, Horvátország és Írország boltjaiba jut majd el az új termék. A Coca-Cola már így is Magyarország legnagyobb üdítőital-gyártója, azonban a jövőben további bővüléssel, és évi százmillió palack "okosvíz" előállításával számol.

Az elmúlt évek folyamatos kapacitásbővítése eredményeként a Coca-Cola HBC Magyarország exportja megháromszorozódott, a cég már Európa 26 országába szállít üdítőitalokat, gyümölcsleveket és ásványvizeket.

A cég az itteni gyártáshoz az alapanyagok mintegy kétharmadát Magyarországról szerzi be - olvasható a közleményben.

A vállalat 2017-ben megépítette Magyarország legnagyobb élelmiszeripari raktárát, 2018-ban pedig egy újabb, 13 hektáros ingatlant vásárolt dunaharaszti központja mellett, amelyen a Coca-Cola HBC cégcsoport legnagyobb közép-európai gyártóbázisa jöhet létre.