A Siemens AG és a Covestro Deutschland AG közös üzletfejlesztési tervet fogadott el sokéves, kölcsönös bizalmon alapuló, sikeres üzleti és stratégiai együttműködésük erősítése céljából, különösen a digitalizáció terén.

smfA cél az üzemek megbízhatóságának növelése – kép: SIEMENS

Az együttműködést nagyban segíti, hogy mindkét társaságnál fontos szerepet játszik az innováció és a fenntarthatóság. A megállapodás segíti az élet egyszerűbbé és biztonságosabbá tételét a folyamatos fejlesztés és jövőorientált termékek gyártása révén. Az együttműködés rendkívül széles területet fed le, a gyártási technológiák folyamatos fejlesztésétől a digitális tevékenységét formáló új ötletek kidolgozásáig.

Dr. Klaus Schäfer, a Covestro Deutschland AG technológiai igazgatója és igazgatótanácsának tagja elmondta: „A Siemensszel való együttműködésünk mindkét társaság számára előnyös és jelentős hozzáadott értéket teremt. Innovatív erőinket és tudásunkat egyesítve biztosíthatjuk vezető helyünket a mai gyorsan változó és gyorsan fejlődő világban.”Az együttműködés egyik kiemelt célja olyan megoldások kidolgozása, amelyek biztosítják, hogy az üzemterületen minden eszköz megfelelően rendelkezésre álljon, csakúgy, mint a gyors és megalapozott döntéshozatalt támogató eszközök a helyi személyzet számára. A cél az üzemek megbízhatóságának növelése már bevált termékek és innovatív szolgáltatások révén, valamint az, hogy az üzem eszközállományának állapotában bekövetkező változások jobban előre jelezhetők legyenek.

A MindSphere – a Siemens nyílt, felhőalapú IoT operációs rendszerének – használatával új analitikai módszerek válnak hozzáférhetővé. A fontosabb adatokat és mért értékeket a platform összegyűjti, kontextusba helyezi és adatmodellekhez kapcsolja, továbbá az intelligens adatalkalmazások a működést és karbantartást is támogatja, lehetővé teszi az eszközök és alkatrészek potenciális hibáinak előrejelzését, és az üzemidő-kiesések minimalizálását. A Siemens adatelemzési és szimulációs módszerei révén új lehetőségek nyílnak meg, ennek alapján a partnerség keretében számos alkalmazást megvizsgálnak és kiértékelik például, hogy milyen hasznok érhetők el a gyártásra vonatkozó adatok összekapcsolásából.

scűSzakértelmet és ismereteket cserélnek – fotó: SIEMENS

Eckard Eberle, a Siemens AG folyamatautomatizálási üzleti egységének vezérigazgatója a következőket mondta: „Nagyon örülök, hogy célzott együttműködésünk a Covestro Deutschland AG-val új szakaszba lépett. A szakértelem és ismeretek átadása révén a megfelelő információkkal és a megfelelő időben tudjuk az üzemek működését és karbantartását támogatni, különösen a gyártásra és az üzemi berendezésekre vonatkozó intelligens adatok révén.

A Siemens prediktív folyamatadat-modelleket fejleszt a gyártáshoz, amelyek többek közt minimalizálják a leállásokat és hibákat; a további fejlesztések között találhatók a terepen használandó mobilkészülékek és a folyamattechnológiai és kontroll/menedzsment rendszerekkel kommunikációképes szoftverek. Továbbá a Covestro Deutschland AG a folyamat-technológia és gyártás terén szerzett szaktudását közös marketing megoldások kidolgozására is felhasználja.