A magyarországi logisztikai és gyártóbázis szolgáltatásaira támaszkodva, az európai piac számára negyedik és ötödik generációs mobilhálózati berendezéseket gyártó üzemet létesít Franciaországban a Huawei Technologies – tájékoztatta pénteken az MTI-t a kínai technológiai konszern.

A Huawei egyik gyárának homlokzata Dongguan városában, Kínában – fotó: Reuters

A tervezett,  több mint 200 millió eurós zöldmezős beruházással épülő franciaországi gyártóüzem jól illeszkedik a Huawei Európában már meglévő, hozzáadott értéket termelő beruházásai sorába és tovább javítja a vállalat európai ügyfeleinek gyors és megbízható kiszolgálását. Mivel Franciaország fejlett ipari infrastruktúrával és magasan képzett munkaerővel rendelkezik, földrajzi elhelyezkedése ideális a vállalat számára – írták a közleményben.

A mintegy 500 munkahelyet teremtő projekt a tervek szerint évente egymilliárd euró értékben állít majd elő mobilhálózati berendezéseket. A gyárnak kiállítási központja is lesz, ahol a mobilhálózati elemek és részegységek gyártási folyamatával, szoftverrel való felszerelésével és az egységek tesztelésével lehet majd megismerkedni.

A központban a Huawei bemutatja a teljes vállalati ökoszisztémát a kutatás-fejlesztéstől kezdve az beszerzésen, gyártáson, értékesítésen és a logisztikán keresztül egészen a hálózati menedzsment szolgáltatásokig és a szakmai továbbképzésig.

A Huawei Kínán kívüli legnagyobb gyártási és logisztikai központja, a Magyarországon 2009 óta működő Európai Ellátó Központ funkciója, elhelyezkedése, foglalkoztatottjainak száma a jövőben sem változik. A Huawei teljes termékportfóliójának 70 százalékát továbbra is Magyarországon szerelik össze az európai piac számára. Az elsősorban 5G mobilhálózati termékeket előállító új franciaországi üzem pedig gyártási és logisztikai támogatást kap a magyarországi egységtől.