Az Audi Hungária keddtől újraindítja a termeléstgyőri gyárában. Az üzem három hét kényszerpihenő után indul újra – írja a kisalföld.hu.

adpPlexifal védi a munkatársakat az Audi győri gyárában – fotó: Csapó Balázs / kisalfold.hu

Az Audi március 17-én jelentette be, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt kialakult nemzetközi helyzet és az alkatrészellátásban mutatkozó bizonytalanság miatt március 23-tól leáll a termelés a gyárban. A győri mellett az Audi AG ingostadti, neckarsulmi, brüsszeli és mexikói telephelyein is leállt a termelés.

Ma azonban szigorú óvintézkedések közepette újraindult a gyártás. A járványhelyzetre való tekintettel az Audi a Volkswagen Konszernnel egyeztetve dolgozott ki egy átfogó intézkedési csomagot. Az óvintézkedések között szerepel, hogy visszatérő munkásoknak mindenek előtt egy kötelező oktatáson kell részt venniük, ahol ismertetik velük a biztonságos termeléshez szükséges kiegészítő-szabályokat.

Az óvintézkedések részét képezi, hogy a munkahelyi éttermek átmenetileg zárva lesznek, a vállalat előre csomagolva, elvitelre biztosítja az ételt. A vállalat egészségmenedzsmentje azonnal bevezette a koronavírus-fertőzés gyanújával jelentkező munkatársak számmára „távkonzultációt” és „digitális rendelést” is folytat – olvasható a kisalföld.hu cikkében

A vállalat mindemellett megduplázta szerződéses járatai számát, valamint a buszok fertőtlenítése is folyamatos. Az intézkedések további részét képezi, hogy a munkatársak kötelesek 1,5 méteres távolságot tartani egymástól az üzemben.