Több mint 1,5 millió liter fertőtlenítőszert szállított ki a Mol a kéz- és felületfertőtlenítő termékekből többi között kórházakba, állami és önkormányzati intézményeknek, közszolgáltató cégeknek, rend- és honvédelmi szerveknek, amióta március végén a gyártásba fogott.

A MOL két hét alatt állította át almásfüzitői üzemének egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát – fotó: MTI / MOL

A koronavírus-járvány globális elterjedésével az egész világon hatalmas lett az igény a kéz- és felületfertőtlenítők iránt. Ezért a Mol-csoporthoz tartozó és kenőanyagok gyártásával foglalkozó Mol Lub Kft. két hét alatt átállította almásfüzitői üzemének egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát fertőtlenítőgyártásra. Az egység március utolsó napjaiban kezdte meg a termelést.

A Mol Lub, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzzsel együttműködve, a kiemelten fontos állami intézményeknek, például kórházaknak, hulladékkezelőknek, közüzemeknek és önkormányzatoknak, illetve stratégiai vállalatoknak és gyógyszertárakat ellátó nagykereskedelmi cégeknek szállít a fertőtlenítőből. 

A cég szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében arról is beszámolt, hogy jövő héttől kapható lesz az 500 milliliteres Mol Hygi kézfertőtlenítő a társaság minden töltőállomásán. A kézfertőtlenítő 200 milliliteres változata már több hete elérhető a kutakon, a kétliteres kiszerelést pedig jövő héttől újabb 93 töltőállomásra szállítják ki, így mintegy 200 helyen lesz kapható.