Jelentős infrastruktúra-fejlesztés kezdődött Debrecenben a Határ úton található Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban, ahol több ütemben, összesen 35 hektár fejlesztési terület válik befektetők fogadására alkalmassá – jelentette be Papp László polgármester és Herdon István, a Xanga cégcsoport vezérigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón a helyszínen.

A debreceni határ úti ipari park – fotó: dehir.hu

Közlésük szerint a projekt megvalósításához a Xanga csoporthoz tartozó DIPA Debreceni Ipari Park Akadémia Kft. 314,54 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretéből.

Herdon István emlékeztetett, hogy az ipari parkot 2000-ben hozták létre a tulajdonosok azzal a céllal, hogy zöldmezős beruházás keretében, nagy kapacitású közmű és út infrastruktúrával, modern ipari környezetet biztosítson a Debrecenben letelepedni, fejlődni szándékozó hazai és külföldi vállalkozások számára.

A parkban jelenleg 60 cég működik, több mint 6000 alkalmazottal. Az ipari park teljes területe 130 hektár, amelyből 35 hektár biztosít lehetőséget további ipari fejlesztésekhez - fűzte hozzá.