A Masterplast Nyrt. 100 százalékos üzletrészt szerzett a Fidelis BAU Építőipari és Kereskedelmi Kft.-ben, erről július 1-jén kötötte meg az üzletrész adásvételi szerződést – tette közzé a Masterplast szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Növekedő pályán a Masterplast – fotó: Vémi Zoltán / VG

A közlemény szerint az üzletrész vételára 100 millió forint fix összegből és a Fidelis BAU Kft. 2020. első fél évi mérlegétől függő változó komponensből áll, összesen azonban nem haladja meg a 120 millió forintot. Az akvizíció tervezett megtérülése 7 év.

A 2002-ben alapított Fidelis BAU Kft. az újrahasznosított alapanyagból előállított hőszigetelő könnyűbeton, a Thermobeton gyártója és a Masterplast Csoport korábbi beszállítója. A kft. rendelkezik a polisztirol hulladék begyűjtéséhez, szállításához és feldolgozásához szükséges hatósági engedélyekkel, valamint gyártási technológiával.

A Fidelis BAU Kft. megszerzésével a Masterplast csoporton belül rendelkezésre áll a polisztirol hulladék újrahasznosításához szükséges gyártási technológia és valamennyi hatósági engedély, ezzel az építőanyag-gyártó vállalat Hungarocell zöld program néven körforgásos gazdálkodási rendszert valósít meg – írták a közleményben.

A Masterplast 100 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A részvények a szerdai kereskedést 598 forinton zárták, 2 forinttal, 0,33 százalékkal alacsonyabban az előző záróárnál, az elmúlt egy évben a legmagasabb áruk 782 forint, a legalacsonyabb 514 forint volt.