Romániai jelenlétének 25. évfordulóját ünnepli a Mol, amely eddig 200 millió dollárt fektetett be a kiskereskedelmi hálózat és logisztikai rendszer szerves bővítésébe, korszerűsítésébe –  közölte kedden a Mol Románia.

molromEgy romániai MOL-töltőállomás – fotó: frissujsag.ro

Az MTI bukaresti irodájához eljuttatott közlemény emlékeztetett, hogy negyed évszázaddal ezelőtt Nagyszalontán nyílt meg az első benzinkút, azóta 234 töltőállomásból álló hálózatot működtetnek. A Mol időközben felvásárolt két fontos piaci szereplőt, 2004-ben a Shell töltőállomásait, majd 2014-ben egy regionális tranzakció keretében az olasz Eni által Romániában birtokolt Agip benzinkutakat.

A vállalat a partiumi Mezőtelegden és a dél-romániai Gyurgyevóban (Giurgiu) két üzemanyagraktárt, Mezőtelegden egy autógáz-terminált, valamint kenőanyag és petrolkémiai részlegeket működtet. A Mol Románia több mint 250 közvetlen alkalmazottja mellett több mint 2700 személy dolgozik a töltőállomásokon. 

A vállalat átfogó átalakulási folyamaton megy keresztül, a cél, hogy az üzemanyag-kiskereskedelmen túlmutatóan teljes körű mobilitási szolgáltatóvá váljon a Mol-csoport fejlesztési stratégiájával összhangban.

A közlemény Ratatics Pétert, a Mol-csoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatóját idézte, aki elmondta, hogy a romániai üzleti tevékenység és a román piac nagyon fontos pillér a Mol-csoport számára, és továbbra is nagy fejlődési és növekedési lehetőségeket látnak benne.