A Continental vállalatcsoport forgalma a harmadik negyedévben 10,3 milliárd euró volt, ami a konszolidálásból eredő módosításoktól és az árfolyamváltozásoktól megtisztítva 2019 azonos időszakához képest 2,7 százalékos csökkenés, míg 2020 második negyedévében még 40 százalékos volt az éves összevetésű visszaesés – közölte a járműipari alkatrész és berendezés beszállító vállalat az MTI-vel szerdán.

Illusztráció– fotó: AP

A cég beszámolója szerint a működési eredmény (EBIT) mínusz 673 millió euró lett az értékcsökkenések és szerkezetátalakítási kiadások miatt július-szeptemberben, tavaly ugyanebben az időszakban 1,97 milliárd euró volt a működési veszteség. A csoport tisztított működési eredménye a harmadik negyedévben  832 millió euróra javult a tavalyi harmadik negyedévi 612 millió euróról.

A csoport nettó vesztesége 719 millió eurót tett ki július-szeptemberben, míg a tavalyi harmadik negyedévi veszteség csaknem 2 milliárd euró volt. Az év első kilenc hónapjában a csoport árbevétele 26,8 milliárd euró volt, szemben a tavalyi 33,4 milliárd euróval, a nettó veszteség 1,17 milliárd euróra nőtt az előző évi 926 millió euró veszteségről.

A Continental a negyedik negyedévre vonatkozóan a személygépkocsik és a könnyű haszongépjárművek világszintű gyártása terén körülbelül 4-6 százalékos csökkenést vár az előző év azonos időszakához képest, a teljes 2020-as évre a vállalat 18-19 százalékos csökkenést prognosztizál. A csoport jelenleg a 2020-as üzleti évre mintegy 37,5 milliárd eurós vállalati szintű forgalmat vár, közel 3 százalékos megtisztított árbevétel-arányos jövedelmezőséggel.

Elmar Degenhart, a Continental igazgatótanácsának elnöke a közlemény szerint korábban Hannoverben a negyedéves adatok ismertetésén azt mondta: a teljes évre vonatkozóan bizakodóak, a felvásárlások és kiválások előtti szabad cashflow pozitív lesz. A harmadik negyedévben 1,8 milliárd eurót tett ki a szabad cashflow.