Ez a beruházás a vállalat Magyarországra vonatkozó terveinek első fázisa.Első ütemben egy ötezer négyzetméteres gyártócsarnok jön létre, amely évente mintegy 10 ezer tonna, elektromos akkumulátorok gyártáshoz szükséges rézfólia-kapacitással rendelkezik majd.

Rézfólia gyártás - Fotó: Iljin Materials

2019-ben tíz elektromos autóipari beruházás érkezett Magyarországra, az idén a világjárvány ellenére pedig ez már a nyolcadik. Magyarország a világon tizedik helyen áll az elektromos akkumulátorok exportálásában, és ha így folytatódik a beruházások üteme, akkor az első öt közé kerülés is reális cél lehet - fűzte hozzá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Kim Byoung Chan, az Iljin Materials ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy Magyarország egyre inkább az elektromobolitás központjává válik Európában, és az Iljin Materials csúcstechnológiával szeretne élen járni ebben a növekedésben.A mostani beruházás csak a kezdet, a jövőben az igényeknek és trendeknek megfelelően továbbiakat terveznek. A vállalat a gödöllői ipari parkba érkezik, és a további teljes gyártó folyamat "idehozásában" gondolkodik, amely a jelenlegi beruházásnak közel tízszerese lehet.

Vécsey László a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy Gödöllőnek gazdasági szempontból az üzleti park a szíve, amely az idén néhány hónapon belül második jelentős koreai beruházásként üdvözölheti az Iljin Materialst.

A beruházás, illetve a vállalat további tervei jelentősen hozzájárulnak majd a nemzetgazdaság fejlődéséhez. Gödöllőt több szempontból is kiváló választásnak tartja, azon túl, hogy egyetemi város, valamint az üzleti park is lehetőségekben bővelkedik, a szakképzésben is élen járnak – tette hozzá a képviselő.