A Planar Motors Inc.-vel (PMI) folytatott stratégiai együttműködés fokozza a B & R adaptív gépkínálatát, a PMI új gyártástechnológiai vívmányának integrálásával a nyílt, adaptív gyártásba.

ACOPOS_6DFotó: ABB

Az ABB a kanadai PMI-vel együttműködve bővíti gépi automatizálási kínálatát: A PMI mágneses levitációs technológiájának a vállalat Gépautomatizálási Osztályának (B&R) portfóliójába integrálása felgyorsítja az ipar átmenetét a merev lineáris gyártástól egy nyitott, adaptív gyártási mód felé. Ez a módszer támogatja a B&R ügyfeleket a rendkívül rugalmas és precíz gyártáshoz való áttérésben, reagálva az egy szakaszú gyártás és a rövidebb termék életciklusra történő elmozdulásra. Továbbá az ABB a megállapodás részeként jelentős tőkerészesedést vállalt a PMI-ben.

A 2017-ben startupként alapított PMI székhelye Vancouver, Kanada. A mágnesesen lebegtetett síkmotorok piacvezetője az intelligens továbbító robotrendszerek tervezésében és gyártásában. A PMI intelligens transzfer technológiáját integrálták a B & R portfóliójába, és ACOPOS 6D néven indították el. A B&R ügyfeleknek a lehető legnagyobb rugalmasságot kínálja a gyártás, összeszerelés és csomagolás terén.

Az ACOPOS 6D egy síntől mentes termékszállítási rendszer, intelligens platformokkal, amelyek egymástól függetlenül mozognak az állomások között, anélkül, hogy egy merev, egymást követő gyártási folyamathoz lennének kötve. Az ACOPOS 6D platformok érintkezésmentesek, zajtalanok és pontosak, szabadon siklanak a felszín felett, gyorsulnak és manővereznek minden irányban, "hat fokozatú szabadsággal" - akár függőlegesen is mozoghatnak a falakon.

Mechanikai súrlódás és ebből az ebből eredő szennyeződés nélkül a technológia különösen korszerű, tekintettel a gyártási modellek gyors változására. A változást felgyorsítja a jelenlegi járvány az iparágakban, amelyekben kiemelt szerepet játszik az automatizálás fejlesztése és a steril környezetre kialakítása, ideértve az élelmiszereket és italokat, az egészségügyet és a gyógyszeripart.

Hasonlóan az automatikusan vezérelt járműrendszerekhez (AGV), az ügyfelek is hasznosíthatják a több gépen belül vagy között szállított tárgyak szabad mozgását. Az ACOPOS 6D segítségével a gépek párhuzamosan gyárthatnak különböző termékvariánsokat, vagy akár teljesen különböző termékeket, mivel minden egyes platform külön navigálható a gyártási folyamatban, így platformok százai szállíthatják a rakományaikat egyedi útvonalakon oda, ahol épp a gyártási folyamatnak szükséges.

„Erős partnerhálózatunkat kihasználva, az ACOPOS 6D-vel újból a technológia határait feszegetjük. Az ACOPOS 6D képessége példátlan rugalmasságot biztosít az iparágak széles körében, lehetőséget biztosítva a rugalmas gyártási megoldásaink kihasználását az olyan ágazatok számára, mint az egészségügy és a gyógyszeripar.”- mondta Sami Atiya, az ABB Robotics & Discrete Automation elnöke. "Partnerségünk révén kiegészítjük vezető ipari robotikai és gépi automatizálási portfóliónkat, és megerősítjük pozíciónkat egyetlen vállalatként, amely a gépgyártóknak és az ipari ügyfeleknek az integrált hardver és szoftver megoldások teljes skáláját kínálja egyetlen forrásból."

Xiaodong Lu, a PMI elnöke és társalapítója elmondta: „Az ABB-vel való együttműködés biztosítja, hogy tovább tudjuk fejleszteni technológiánkat és forradalmasítani tudjuk az ipari gyártást. Technológiánk zökkenőmentesen fog működni az ABB gépi automatizálási megoldásaival, lehetővé téve az ügyfelek számára a páratlan rugalmasság, precizitás és intelligencia előnyeit. Örülünk, hogy közösen folytathatjuk technológiánk sikertörténetét, az ABB globális jelenlétével és a szakterületi tudásával együtt. "