Csaknem háromszázmillió forintból épül két univerzális üzemcsarnok és a hozzájuk kapcsolódó alapinfrastruktúra egy európai uniós pályázatnak köszönhetően a Baranya megyei Szentlőrincen.

Illusztráció - Fotó: Pexels

Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a két, egyenként több mint 440 négyzetméteres üzemcsarnok egyikét kulcsrakészen adják majd át, míg a másikat szerkezetkész állapotban biztosítják a betelepülni szándékozó vállalkozásoknak az év második felében.

Mint mondta, a kisváros hathektáros iparterületén a beruházások részét képezi az is, hogy megépítik az épületek megközelítéséhez szükséges belső burkolt utakat, biztosítják a közműveket, s további bővítéseket készítenek elő.

A képviselő kiemelte, hogy a 6-os főúttól néhány száz méterre és az M60-as gyorsforgalmi út tervezett nyomvonalától pár kilométerre fekvő iparterületen baranyai vállalkozások közreműködésével fejlesztenek, így már az építkezések kezdetével hozzájárul a projekt munkahelyek megőrzéséhez és teremtéséhez a térségben.

Koltai Péter, Szentlőrinc polgármestere beszédében hangsúlyozta, hogy kiemelt prioritásként kezeli az önkormányzat, hogy a település vállalkozásainak megfelelő gazdasági környezetet teremtsen, hiszen a cél a helyi kis- és közepes vállalkozások további fejlődésének, működésének segítése, a foglalkoztatottság növelése.

A polgármester elmondta, hogy többéves előkészítés előzte meg a most induló munkálatokat, egyben reményét fejezte ki, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően mind a szentlőrinciek, mind a környéken élők számára új munkahelyek létesülhetnek. A városvezető hozzátette: bízik benne, hogy a két új csarnok mellett a jövőben továbbiak is épülnek a település iparterületén, amelyen jelenleg már öt vállalkozás működik.