A szakmai tagozatok és a területi kamarák megkapták a március 22-ig beadandó Feladat Alapú Pályázati rendszer idei kiírását.

documentsIllusztráció - Fotó: Pexels

A pályázat célja, hogy az MMK tagozatai és tagjai szakmai munkájukhoz olyan új ismereteket és módszertani segítségeket kapjanak, amelyek elősegítik a legkorszerűbb technológiák megismerését, előmozdítják alkalmazásukat, és egyben a továbbképzéseken is hasznosítható, valamint a gyakorlati alkalmazást is segítő dokumentumok készüljenek.

A Magyar Mérnöki Kamara a szakmai tagozatok számára az elmúlt évekhez hasonlóan a FAP rendszerében támogatást nyújt szakmai feladataik végzéséhez. A tagozatonként pályázható keretösszeg ebben az évben is 1 millió Ft.

Pályázni lehet:

  • eddig nem létező mérnöki segédanyag elkészítésére;
  • nem közismert mérnöki eljárások, módszerek, megoldások bemutatására;
  • jó eséllyel bevezethető új innovatív technológiák, és/vagy mérnöki eljárások bemutatására;
  • korábban elkészült FAP pályamű indokolt felülvizsgálatára.

A Felhívást az MMK Főtitkársága a megjelenés napján eljuttatta a szakmai tagozatoknak és a megyei kamaráknak is, hogy a szakcsoportok, vagy annak hiányában bármely tagjuk – kizárólag a tagozatán keresztül – pályázati javaslatot tehessenek a mellékelt tájékoztatóban részletezett, meghirdetett témakörökben.

A pályázatokat az egyes szakmai tagozatok elnöksége nyújthatja be 2021. március 22. (hétfő) éjfélig, a részletes leírásban szereplő módon és feltételekkel.

A FAP-2021 Pályázati felhívás innen tölthető le.