Mintegy hatszázmillió forintból, uniós támogatással fejleszti kisteleki fémmegmunkáló központját és bővíti termelési kapacitását az Indupro Kft.

weldingIllusztráció - Fotó: Russ Ward

A közlemény szerint az Indupro Kft. a jelenleg is működő háromdimenziós fémmegmunkáló központjának és kiemelkedő gépparkjának köszönhetően képes a legkifinomultabb lézeres bérmunkaigényeket is kielégíteni az autó- és elektronikaipar, valamint az orvosi műszergyártás piacán működő hazai és külföldi multinacionális vállalatok számára.

Az 595 millió forintos fejlesztési projekt - amely költségeinek felét fedezi uniós és hazai támogatás - elsődleges célja a vállalkozás feldolgozóipari tevékenységének szélesítése. A beruházás során egyedileg tervezett lézer hegesztett alkatrészek kis és nagy szériás gyártására alkalmas berendezéseket - a többi közt egy lézerhegesztő ipari robotot - állít üzembe a vállalkozás. Az egyedileg fejlesztett gépek a megrendelők egyéni igényeinek megfelelő alkatrészek gyártását teszik lehetővé.

A fejlesztés hosszú távú célja az árbevétel és az export növelésén kívül az, hogy a cég még erősebb konkurenciájává váljon a piacon jelenlévő versenytársaknak, új piacokat kíván meghódítani.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a közvetve magyar magántulajdonban álló vállalkozás 2019-ben 45, tavaly 53 munkavállalót foglalkoztatott. A cég 2019-ben 986 millió forintos nettó árbevétel mellett 105 millió forint adózott eredményt ért el. A vállalkozás tájékoztatása szerint nettó árbevételük tavaly meghaladta az 1,2 milliárd forintot.