Az ABB digitális energiagazdálkodási és energiaellátási rendszerei biztosítják a megbízható üzemidőt, valamint az energiahatékonyság és a fenntarthatóság javítását az OPPO gyárában.

Fotó: ABB

Világszerte már több mint 5 milliárd ember használ mobiltelefont - és a számok egyre csak emelkednek. Az okostelefonok és más mobil eszközök egyre kifinomultabbak és erősebbek.

Az OPPO a világ egyik legnagyobb mobileszköz-gyártója és a Kínában egyre növekvő 5G globális szereplője – egy, a technológiai fejlesztések vezetői közül. Az ABB digitális energiagazdálkodási és energiaellátó rendszerei biztosítják az OPPO számára, hogy kihasználja az intelligens, megbízható tápegységek előnyeit új technológiai parkban a kínai új Chongqing-ben.

2024-re készül el, a hatalmas 102 hektáros OPPO Chongqing Intelligens és Ökológiai Technológiai Park, mely az OPPO legnagyobb gyártóbázisa lesz Dél-Kínában, ahol évente 100 millió okoseszközt fognak gyártani. Az komplexum fontos termelési bázisként és logisztikai központként fog szolgálni, ahol intelligens gyártás, automatizált raktározás és szoftver, valamint hardveres K+F található.

Az „egy az egyben” intelligens technológiai parkként beharangozott gyárban a helyi termelés várhatóan meghaladja az évi 4,5 milliárd dollárt, és munkahelyek tízezreit teremti meg. A campus támogatni fogja az OPPO törekvését, hogy számos okos terméket és szolgáltatást építsen az okostelefonok köré, és az ipari fejlődés vezetőjévé váljon az 5G + korszakban.

A szerződés pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra, de a Technology Park felhőalapú ABB Ability™ Electrical Distribution Control System (EDCS)* használ az áramelosztó rendszerének felügyeletére, működtetésére és karbantartására. Az ABB iVD4® intelligens menedzsment megoldása biztosítja a középfeszültségű tápellátás stabil működését. Az ABB megoldásai lehetővé teszik a telephely vezetésének, hogy valós időben kísérjék figyelemmel az elektromos berendezések üzemállapotát. Bármilyen figyelmeztető jelzést a rendszer automatikusan továbbít az üzemeltetési és karbantartási csoportnak.

*A két, jelenleg is jól ismert energia- és vagyonkezelési megoldás, az ABB Ability ™ elektromos elosztó vezérlőrendszert (EDCS) és az ABB Ability ™ Asset Health for Electrical Systems - MyRemoteCare-t folyamatosan tovább fejlesztették és átemelték egyetlen felhasználói felületbe. Az ABB Electrification az új ABB Ability ™ energia- és eszközkezelővel ünnepli ezt a kínálati fejlődést.

Az ABB Ability ™ megoldásának alkalmazásával az áramellátás folytonossága magasabb és a kezelési költségek alacsonyabbak, így akár 20% energia- és akár 30% -os üzemeltetési költség megtakarítható. Az elektromos berendezések karbantartása intelligensebb ütemezéssel történik, az áramelosztó rendszer pedig biztonságosabb és megbízhatóbb. Az ABB AI-alapú prediktív karbantartása a karbantartási munkafolyamatokat is optimalizálja, miközben csökkenti az áramkimaradásokat.

Kína mobiltelefon-szállítása 308 millió darabot tett ki 2020-ban - derült ki a Kínai Információs és Hírközlési Technológiai Akadémia (CAICT) adataiból.

James Zhao, az ABB Electrification vezető üzleti vezetője elmondta: „Izgatottan várjuk, hogy együttműködhessünk az OPPO-val, és hogy megoldásaink részét képezzék a csúcstechnológiájú chongqingi technológiai parknan. Az ABB a világ vezető gyártóival együttműködve biztosítja, hogy létesítményeik áramellátása és energiagazdálkodása megfeleljen a 24-7 működési követelményeknek. Digitális megoldásaink hatékonyan kapcsolódnak más üzemirányítási rendszerekhez, lehetővé téve az ügyfelek számára a termelékenység, az energiahatékonyság és a fenntarthatóság javítását."

Az évek során az ABB élvonalbeli robotikai megoldásokat kínált az OPPO számára, és segített javítani gyártósorainak automatizálási szintjét.