Átadták a 700 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatásból korszerűsített Jászapáti Ipari és Logisztikai Parkot csütörtökön.

Balázs Attila, a kivitelező HE-Do Kft. képviselője, Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára, Pócs János, a térség országgyűlési képviselője, Farkas Ferenc polgármester és Borbás Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés alelnöke (b-j) a Jászapáti Ipari és Logisztikai Park átadásán - Fotó: Mészáros János / MTI

Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az átadás előtt a helyszínen tartott eseményen elmondta: az ipari park fejlesztése biztosítja Jászapáti város és környéke további lendületes gazdasági fejlődését.

Kitért arra is, hogy a Jászapátiba eddig érkezett 4,3 milliárd forintból 2,3 milliárd forint a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) 68 milliárd forintos megyei keretéből származik, amelyből a Jász-Nagy-Szolnok megyei önkormányzat gazdálkodott az elmúlt években.

Borbás Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke üdvözölte a beruházást: az ipari park rendkívül jól megközelíthető és kiváló infrastruktúrával rendelkezik. Terveik között szerepel további munkáltatók városba "csábítása", ennek érdekében további beruházást terveznek.

Farkas Ferenc, Jászapáti polgármestere elmondta: a most megvalósult projekt 26 hektárt érint, ebből mintegy 9 hektár önkormányzati terület. Az ipari park korszerűsítéséről elmondta, hogy a 2017 és 2021 között megvalósult beruházás során infrastrukturális fejlesztések, bővítések történtek.

Ezek között említette az utak építését, a vasúti rakodótér modernizálását, a villamos energia-, a földgáz-, illetve a hírközlési hálózat korszerűsítését. Továbbá az ivóvíz-, a szenny- és csapadékvíz rendszerek teljesebb kiépítését. Elmondta, hogy már vannak komolyan érdeklődő vállalkozók.

A kivitelező a HE-DO Útépítő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. volt.