A Széchenyi 2020 programban 3,3 hektárnyi területen 625 millió forint támogatásból ipari parkot és iparterületet alakított ki Berettyóújfalu város önkormányzata.

Illusztráció - Fotó: Simone Hutsch

Vitányi István a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy 21 évvel ezelőtt hozták létre 26 hektárnyi területen, 300 millió forintból a déli ipari parkot, amely mára betelt, ezért kellett létrehozni az északi ipari parkot.

A képviselő kiemelte, az M35-ös autópálya megépítése hozzájárult ahhoz, hogy minél több vállalkozást vonzhassanak a térségbe.

Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke szerint az ipari parkok átadása kiemelkedő esemény, hiszen azok a jövőnek épülnek. Hangsúlyozta, a térség együttműködése akkor lehet sikeres, ha a megfelelő közlekedési infrastruktúrával rendelkeznek. Ez már adott, ezután az kell, hogy élettel teljen meg az ipari terület - fűzte hozzá.

Muraközi István, berettyóújfalui polgármester emlékeztetett, hogy egy éve tették le az ipari park alapkövét, mára kiépült a működtetéséhez szükséges úthálózat is 2x1 sávon.