Az állami tulajdonú Széchenyi Alapok 900 millió forintot fektetett az online számlázás szolgáltató Billingóba, amely a vállalkozók mindennapjainak megkönnyítését tűzte ki célul - közölte a Széchenyi Alapok Zrt.

Illusztráció - Fotó: Austin Distel

A közlemény szerint a 2014-ben alapított Billingo önerőből lett a hazai piac egyik legnagyobb online számlázója. A mostani befektetés hozzá fog járulni ahhoz, hogy a Billingo számos új szolgáltatással jelenjen meg a piacon.

A Billingo több mint százezres online számlázási ügyfélkörrel rendelkezik. A 900 millió forint friss tőkéből olyan üzleti platformot  alakítanak ki, ahol a cégvezetők valós idejű információkat kapnak vállalkozásuk aktuális helyzetéről, ami megkönnyíti az azonnali  döntéshozatalt.

Sárospataki Albert, a Billingo alapítója és vezérigazgatója azt mondta: a tőkebevonással az a cél, hogy digitális üzleti központtá váljanak, amely a vállalkozói mindennapokban a cégvezetést a lehető legegyszerűbbé teszi.

A vállalkozás tavaly mintegy 25 főt foglalkoztatott és 248 millió forint árbevételt ért el.

A Széchenyi Alapok a mostani tranzakcióval újabb innovatív szoftvercégbe fektetett, miután már portfóliójában van a Gloster, szintén hazai információ technológiai cég - írták a közleményben.

A Széchenyi Alapok Zrt. 100 százalékos állami tulajdonban lévő gazdasági társaság, amelynek tulajdonosi joggyakorlója a Pénzügyminisztérium. 2010 óta a hazai kis- és középvállalkozások vezető tőkefinanszírozó partnere, amely hat alapjában 103 milliárd forint tőkekerettel gazdálkodik. Megalakulása óta több mint 120 befektetést és 40 exitet hajtott végre. Az alapkezelő 2020-tól jelentősen bővítette a befektetési lehetőségek körét, elindította a nagyvállalati befektetéseket, valamint Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap néven, a Kék Bolygó Alapítvánnyal közös fenntarthatósági alapját.