Az új együttműködés eredményeként magasabb szintű higiéniai normák kerülnek bevezetésre és biztonságosabbá válik az alkalmazottak munkahelyre való visszatérése az UV-C fény segítségével fertőtlenítést végző, önjáró, mobil UVD robotoknak köszönhetően.

Fotó: Businesswire

A UVD robotok segítségével tökéletes tisztaság érhető el és kiemelkedően hatékony fertőtlenítés végezhető. Az önálló helyváltoztatásra nem képes fertőtlenítő készülékekkel ellentétben a UVD robotok mobil, teljes mértékben önjáró, önálló berendezések, amelyek az összes ismert baktérium és vírus (ideértve a Covid-19-et is) ellen hatásos UV-C fény segítségével nem csak a különféle felületeket, hanem a levegőt is fertőtlenítik, és így teljes körű, átfogó fertőzésmegelőzési és -kontrollálási megoldást képviselnek.

A UVD robotok lehetővé teszik a létesítmények számára, hogy csökkentsék a betegségek transzmisszióját, mivel bármilyen helyiségben képesek elpusztítani a baktériumok és vírusok 99,99 százalékát. A robotok már világszerte több mint 70 országban vannak használatban.

A megállapodás lehetővé teszi az ISS számára, hogy kórházi színvonalú fertőtlenítést biztosítson az egészségügyi, gyógyszerészeti, élettudományi, banki és pénzügyi szolgáltatási, ipari és gyártó ágazatokba tartozó több mint 60 000 ügyfelének 30-nál is több országban. A UVD robotok segítségével a létesítmények csökkenteni tudják a betegségek transzmisszióját, mivel a UVD robotok bármilyen helyiségben képesek elpusztítani a baktériumok és vírusok 99,99 százalékát.

"Most, amikor az alkalmazottak fokozatosan visszatérnek a munkahelyekre, a vállalatoknak át kell gondolniuk a fizikai kapcsolatokra vonatkozó követelményeket, és egy magasabb higiéniai normáknak megfelelő munkakörnyezet kialakítása révén gondoskodniuk kell arról, hogy a munkavállalók visszatérése biztonságos legyen. Ugyanakkor az emocionális kapcsolatokat is helyre kell állítaniuk, azaz el kell érniük, hogy az alkalmazottak biztonságban érezzék magukat a munkahelyükön. A szolgáltatásaink egyikeként kínált fertőtlenítés (melynek részét képezi a UVD robotok alkalmazása is) hatásos és hatékony eszköz vállalatunk számára ügyfeleink igényeinek és várakozásainak kielégítése céljára" - fejtette ki Anders Hoj, az ISS World Services Methods & Technologies, Cleaning egységének igazgatója.

Claus Risager, a Blue Ocean Robotics vezérigazgatója nagy várakozással tekint az ISS-sel való együttműködés elé. "Robotjaink továbbra is kulcsfontosságú szerepet töltenek be, segítve az üzleti vállalkozásokat abban, hogy megfeleljenek a világjárvány idején és az azt követően felmerülő követelményeknek, és jelentős mértékben csökkentik a munkahelyi fertőzéseket, illetve ennek eredményeként a betegszabadságon lévő alkalmazottak számát. A UVD robotok különleges szenzoraiknak köszönhetően képesek érzékelni, dokumentálni és bemutatni a felhasználóknak, hogy a fertőtlenítés után milyen mértékben mentes egy terület a kórokozóktól, és lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy szükség esetén gyorsan és könnyedén módosíthassák és optimalizálhassák a fertőtlenítési folyamatot. Ez egy olyan funkció, amellyel semmilyen más UV-C fénnyel fertőtlenítő robot nem rendelkezik."

Az ISS-ről:
Az ISS a világ egyik vezető, globális munkahelyi szolgáltató és létesítménykezelő vállalata, amelynek elkötelezett munkavállalói által kidolgozott és biztosított, magas színvonalú helyiségkialakítási megoldásai hozzájárulnak a jobb üzleti eredmények eléréséhez, a munkahelyeken való munkavégzés megkönnyítéséhez, termelékenyebbé és élvezetesebbé tételéhez.

A UVD Robots-ról:
A UVD Robots a világ egyik vezető kiszolgálórobot-fejlesztő cége, a Blue Ocean Robotics leányvállalata. A Blue Ocean Robotics további márkái közé tartozik a GoBe Robots és a PTR Robots. A Blue Ocean Robotics, melynek székhelye Dániában, Odense-ben található, nemrégiben bekerült a Fast Company által a 2021-es év leginnovatívabb robotikai vállalatairól (Most Innovative Robotics Companies 2021) összeállított lista első 10 helyezettje közé.