Végre itt van – az új Eplan Platform 2022 megérkezett. Az új verzióval az Eplan az elektrotechnikai tervezés jövőjét mutatja be fókuszban a könnyű kezelhetőséggel a szoftver tapasztalt és kezdő felhasználói számára egyaránt. A legtöbb felhasználó által már ismert használati módon alapuló intuitív felhasználói felület megkönnyíti a kezelést és ezzel párhuzamosan javítja a felhasználói élményt.

Kép: EPLAN

Az új Eplan Platform egy újonnan tervezett felhasználói felületetet, továbbfejlesztett munkafolyamatokat és a kiegészítő felhőszolgáltatásokkal kapcsolatos további funkciókat tartalmaz. Összességében az új szoftvert könnyű használat és nagy teljesítmény jellemzi. Ez látható az integrált szalagsávokon, amelyeket a Backstage nézet felhasználói már sok más bevált szoftvermegoldásból ismerhetnek, és amely jelentősen javítja a felhasználói ergonómiát. Az új, intuitívabb felhasználói felület a közös nemzetközi felhasználói koncepciókhoz igazodik, megkönnyítve ezzel a szoftver használatát.

Munkafolyamatok a digitalizáció korában

Az Eplan fejlesztői valójában a munkafolyamatokra összpontosítottak, és arra törekedtek, hogy javítsa az együttműködést az ipari értéklánc mentén. Ennek oka az, hogy a CAE-megoldások, mint például az Eplan Platform, a vállalat „gerincét” képezik a tervezésben és a termékfejlesztésben. Általában nagyon mélyen integrálódnak az ügyfelek infrastruktúrájába és stratégiájába, évekkel előre betervezik a befektetési döntésekbe. Az Eplan Platform 2022 kifejlesztése során az egyik világos cél tehát az volt, hogy optimalizálja az adatcserét a vállalatok ökoszisztémáiban jelen lévő egyes érdekeltek között. Az olyan felhőalkalmazások, mint az Eplan eBuild, a most már teljes verzióban is elérhető eManage és az eView további lendületet adnak az Eplan Platform keretében megvalósuló teljesen új együttműködési formáknak. Az új felhőalapú szoftvermegoldások hozzáadott értéke jelentősen javítja az együttműködést a vállalatok és ügyfeleik, partnereik és beszállítóik között.

Kipróbált és megvalósult

Markus Sommert, az innovatív bevonat-technológia egyik globális vezető gyártójának számító J. Wagner GmbH elektromos tervezőjét meggyőzte az új felhasználói felület. „Az új Eplan Platform 2022 egységes, a modern munkamódszerek koncepcióin alapuló felhasználói útmutatója valóban megkönnyíti a szoftver gyors használatát, különösen az új felhasználók számára. Az Eplan által kínált számtalan funkció jól felépített és világosan elrendezett, az integrált szalagtechnológiát öröm használni."

Néha a hozzáadott érték a részletekben rejlik. Így volt ez koblenzi KSV kapcsolószekrény-gyártó esetében is, ahogy azt Michael Noack Eplan adminisztrátor látja. Noack egyik feladata a törzsadatok karbantartása. Nagyon mélyen belemerült az Eplan Platform 2022 béta tesztelésébe és számára az új eszközkezelési funkciók egyértelmű előrelépést jelentenek: lehetővé teszik az eszköz összes tulajdonságának mentését a változattól függően. „A műszaki tulajdonságok mostantól nagyobb változatossággal és pontosabban ábrázolhatók az új Eplan Platform 2022-ben – magyarázza. – A kábelutak kijelölésével például helyesen lehet leképezni az olyan kontaktorok segédérintkező blokkjait, amelyek csatlakozása az szerkezet függvényében megváltoztatja azok fizikai helyzetét.” Ennek eredményeképpen a bekötési rajz még pontosabb, és az elektromos tervezés leegyszerűsítése mellett a vezérlőszekrényen belüli kábelezést is megkönnyíti.

Váltás az előfizetői modellre

Az Eplan Platform 2022 kizárólag előfizetői modellben érhető el, ami az alacsony belépési árak és az egyéni szoftverhasználat rugalmasabb tervezési lehetőségei révén minimalizálja a befektetési kockázatot. Az előfizetésekkel az Eplan a kapcsolatot is erősíti az ügyfeleivel, hogy jobban megismerje, valójában mire van szükségük a mindennapi munkához.

Konklúzió

Az Eplan Platform 2022 intuitívabb, rugalmasabb és összességében termelékenyebbé teszi a cégeket. Számos kísérő termékkel és megoldással – például az Eplan Partner Programmal és az Eplan felhő kiegészítő szoftvertermékeivel – integrálva a cégek jobban együttműködhetnek az ügyfelekkel, partnerekkel és beszállítókkal.

Az EPLAN Software & Service-ről:
Az EPLAN szoftver- és szolgáltatás megoldásokat kínál a villamos tervezés, az automatizálás és a mechatronika területein. A cég a világ egyik vezető tervezői szoftver megoldását fejlesztette ki a gép- és kapcsolószekrény építők számára. Az EPLAN ideális partner a kihívást jelentő mérnöki folyamatok
leegyszerűsítésére.

Az ERP és PLM/PDM rendszerekhez készített sztenderd, illetve testreszabott interfészek biztosítják az
adatkonzisztenciát a teljes értéklánc mentén. Az EPLAN megoldásokkal végzett munka korlátok nélküli kommunikációt biztosít minden részleg számára. Legyen szó akár kis-, akár nagyvállalatról, az ügyfelek hatékonyabban aknázhatják ki saját kompetenciáikat. az EPLAN világszerte 61 000 ügyfelet támogat. Az EPLAN az ügyfelekkel és a partnerekkel közösen akar tovább növekedni és előrelépni a műszaki integráció és automatizálás terén. Az EPLAN Partnerhálózaton belül a partnerekkel közösen nyílt interfészeket és zökkenőmentes integrációkat hoznak létre. A hangsúly a “Hatékony tervezésen” van.

Az 1984-ben alapított EPLAN a Friedhelm Loh Grouphoz tartozik, amely világszerte 12 gyáregységgel és 94 nemzetközi leányvállalattal rendelkezik. A cégcsoport 11.600 alkalmazottat foglalkoztat és 2019-ban árbevétele elérte a 2,6 Mrd. eurót. A családi tulajdonban lévő vállalat 2021-ben sorozatban tizenharmadik alkalommal nyerte el a „Legjobb német munkahelynek” járó elismerést. A Deutschland Test and Focus Money tanulmány alapján a Friedhelm Loh Group a „Legjobb szakoktatónak” járó elismerést is megkapta.

További információkért a www.eplan.de és a www.friedhelm-loh-group.com oldalon találhatók.