Az előzetes várakozásnál is több, közel 180 kiállító mutatja be termékeit és szolgáltatásait a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expo és Világtalálkozó szakkiállításán - tájékoztatott az export növeléséért felelős helyettes államtitkár, a rendezvény kormánybiztosa a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerdai közleményében.

Illusztráció - Fotó: Robynne Hu

Joó István szerint a kiállítók száma és összetétele alapján kijelenthető, hogy Közép-Európa legnagyobb környezetipari szakkiállítása kezdődik november 29-én a Planet 2021 keretében, hiszen a V4 országokból közel 180 kis-, közepes és nagyvállalat, startup, szakmai szervezet és oktatási intézmény vonultatja fel legújabb innovációit, találmányait. Olyan kulcsfontosságú területek szereplői mutatkoznak be, mint a hulladékgazdálkodás, a vízgazdálkodás, a közlekedés, az energia, vagy éppen az élelmiszertermelés.

A kiállítók között számos olyan innovatív cég képviselteti magát egyedülálló termékekkel, amelyek a lakosság számára is elérthetők, és segítik a fenntarthatóságot mindennapjainkban, mint például a néhány deciliter vízzel történő autómosás, élelmiszerpazarlást csökkentő applikáció, beltéri növénytermesztés, illetve komposztálás - tette hozzá.


Az említett innovációkon felül olyan ipari megoldások is bemutatkoznak, mint például a teljesen automatizált, szén-dioxid-semleges intelligens mezőgazdasági termelő egység, a talajok párolgási vízveszteségét csökkentő mezőgazdasági anyag, a tiszta energiát termelő és újrahasznosító napelemes térburkolat, vagy a vezeték nélküli, indukciós töltést támogató e-roller töltőállomás - hangsúlyozta a KKM helyettes államtitkára.

A szakkiállítás mindenki számára ingyenesen látogatható az esemény honlapján azonban előzetesen regisztrálni szükséges. Belépés csak védettségi igazolvánnyal lehetséges - olvasható a közleményben.